پروتئینهای موجود در قهوه ضمن کمک به عملکرد بهتر کبد، کلسترول بد را از جریان خون حذف میکند. قهوه یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار است که به نظر میرسد طیفی از فواید سلامتی را به همراه دارد، اما اینکه دقیقاً چگونه روی بدن تأثیر میگذارد ناشناخته باقی مانده است.
این تیم دریافت که مصرف منظم کافئین با کاهش پروتئینی به نام «PCSK ۹» در جریان خون مرتبط است. سطوح پایین این پروتئین توانایی کبد را برای تجزیه «کلسترول بد» (LDL)، که میتواند شریانها را در بدن مسدود کند و منجر به بیماریهای قلبیعروقی شود، افزایش میدهد.جلوگیری از بیماری قلبی به سادگی نوشیدن قهوه نیست، اما تأثیرات زیادی بر سلامت قلب دارد. مخلوط کردن آن با خامه، شکر یا یک دونات در کنار نوشیدن قهوه امکان دارد هر گونه اثر مثبت بر سلامتی را نیز خنثی کند و این موضوع بهویژه اگر دریافت کافئین افراد از نوشابه یا نوشیدنیهای انرژیزا باشد، صدق میکند.
کافئین بیش از حد نیز میتواند اثرات منفی به همراه داشته باشد. دانشمندان هنوز درباره مضرات مقدار بیش از حد آن تصمیم نگرفتهاند. همچنین محققان مشتقات جدیدی از کافئین ایجاد کرده اند که سطح PCSK ۹ را در خون کاهش میدهد و امیدوارند که آن را به نوع جدیدی از درمان برای کاهش کلسترول تبدیل کنند.