بعد از درگذشت عباس کیارستمی تنها برنده ایرانی نخل طلای جشنواره کن، برخی چهره ها در اظهار نظرات خود ماجرای احتمال اشتباه پزشکی را مطرح کردند و خواستار بررسی آن شدند.
به گزارش هفت هنر، اظهار نظرهایی که نه تنها با مرگ کیارستمی بلکه قبل از آن نیز در زمان بستری شدن این سینماگر مطرح شده بود. اما با اتفاق تلخ درگذشت او شدت گرفت. اوج اعتراضها به روند درمانی عباس کیارستمی را میتوان به سخنان داریوش مهرجویی در مراسم بزرگداشت این کارگردان فقید دانست.
مهرجویی در مراسم یادبود مرحوم کیارستمی انتقادات تند و تیزی به جراحان این کارگردان فقید وارد کرد و خواستار محاکمه مقصران اصلی این اتفاق شد.
با گذشت یک روز از انتقادات جنجالی مهرجویی، حامد بهداد نیز حمایت خود را از گفتههای مهرجویی اعلام کرد و در اینستاگرام خود نوشت: «استاد داریوش مهرجویى هر آنچه گفتى درست گفتى. و هیچ کس جز شما در مقیاس این فاجعه اَسفبار سخن نگفت و نشانى نداد. اطراف ما را یک مشت بزدل ترسو گرفته است.»
از دیگر سینماگرانی که به این موضوع واکنش نشان داده اند، نوید محمد زاده که برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فجر سی و چهارم است که با حمایت از گفتههای مهرجویی، از تجمع دوستداران عباس کیارستمی حمایت و در دنبال کنندگان صفحه اینستاگرام خود درخواست کرد روز جمعه از ساعت ۱۸ مقابل بیمارستان جم تجمع اعتراضی برپا کنند.
از سوی دیگر جامعه پزشکان و جراحان نیز در برابر این اتفاقات ساکت نماندند و بعد از گفتههای مهرجویی برخی در صفحات اجتماعی خود، به انتقاد از به خطر افتادن موقعیت پزشکان پرداختند. برخی از آن ها اعلام کردند بالاخره هنرمندان هم روزی مریض خواهند شد و بهتر است در زمان بیماری، به پزشکان خارجی مراجعه کنند. به تازگی برخی از دانشجویان پزشکی هم کمپینی علیه داریوش مهرجویی تشکیل دادند و از او خواستند به خاطر صحبتهای اخیر خود از جامعه پزشکان عذر خواهی کند.
همچنین با گذشت چند ساعت از واکنش دانشجویان رشتههای پزشکی و برخی از جراحان به صحبتهای داریوش مهرجویی، حامد بهداد با انتشار ویدیویی از گفتوگو بهمن کیارستمی با بیبیسی فارسی که در آن انتقاداتی را به جراحان و پزشکان پدر مرحومش وارد کرده بود، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «جالب اینجاست که جامعه پزشکی، بهجای آنکه همراه و در پی اصلاح خود باشد و از درون به نقد خویش بپردازد، به سبب تعصبات صنفی و حرفهای، بیشتر در صدد توجیه و تخریب جوامع دیگر برآمده است.
رفتاری مشابه هر دیکتاتور قاتل در هر کجای تاریخ. امروز به سبب نشناختن عباس کیارستمی و ندانستن ضرورت پاسداری از او، بی فرهنگ و بیسواد قلمداد خواهید شد. امیدی به شما نیست و نبوده و چشم به راه هیچ رفتار رشد یافتهای از شما نیستیم. مگر پس از این درس خواندههای پاکباز و قسم خورده در رشته پزشکی پای به عرصه جامعه گذاشته و افکار و رفتار فاسد جامعه پیش از خود را به نقد کشیده، به دور از انقباض نفس و پول پرستی، به فکر حقوق و جان و مال مردم ایران باشند. جامعه پزشکی ایران تا ابد بدهکار مرگ کیارستمی خواهد بود»
از سوی دیگر دکتر فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با روزنامه ایران، به نکات بسیار حساسی در مورد روند درمانی عباس کیارستمی اشاره کرده است. به گفته دکتر فتاحی، طبق قانون، پزشک معالج باید از ابتدا تا آخرین لحظات مراحل درمانی، در کنار بیمارش حضور داشته باشد و تنها با رضایت بیمار میتواند سایر جراحیها را به شخص دیگری محول کند: «پزشک معالج مرحوم کیارستمی تنها با اذن و هماهنگی با بیمار میتوانست عمل سوم و چهارم را به جراح دیگر بسپارد اما هنوز مشخص نیست آیا مرحوم کیارستمی چنین درخواستی داشته یا خیر.» (متن کامل حرفهای دکتر فتاحی را اینجا بخوانید.)
احتمالا در روزهای آینده با حرفهای اعضای خانواده کیارستمی مشخص میشود که فیلمساز فقید ایرانی آیا به تغییر جراح خود رضایت داده بود یا نه. اطلاعات غیر رسمی که تا به حال منتشر شده (بخصوص حرفهایی که محمد شیروانی از عباس کیارستمی نقل کرد) نشان میدهد که او از این مساله شکایت داشته است.