تمام حاشیه‌های کنسرت گروه موسیقی «کولی‌ها» در تالار وحدت

بالاخره بعد از ماه‌ها انتظار دوستداران موسیقی جیپسی، گروه موسیقی کولی‌های اسپانیایی به ایران آمد و دوشنبه شب در تالار وحدت به روی صحنه رفت.  البته پیش از برگزاری این کنسرت آنقدر شایعه و حاشیه و شائبه ایجاد شده بود که عوامل برگزار‌کننده کنسرت یک نشست خبری برای روشن کردن نقاط تاریک حضور این  گروه در ایران برگزار کنند.
در این نشست که با حضور اعضای گروه و مدیران برگزاری کنسرت (محمدرضا خانزاده، مدیر موسسه اکسیر نوین و شاهرخ بحرالعلومی، مدیر موسسه پرشیا فیلم) برگزار شد بیش از برطرف شدن سوءتفاهم‌هایی که پیرامون حضور خواننده گروه شناخته شده «جیپسی کینگز»، حاشیه‌های جدیدی ایجاد شد.
در این نشست پاول ریس (گیتاریست سابق جیپسی کینگز) درباره تاریخچه گروه جیپسی کینگز توضیح داد و گفت: گروه جیپسی کینگز تا‌سال ١٩٧٩ که پدر زنده بود تمام آثارش به صورت گروهی ضبط شده است و هیچ‌کسی به‌عنوان خواننده اصلی یا صاحب اثر وجود نداشت چراکه تمامی قطعات به صورت گروهی ضبط می‌شد.  بعد از فوت پدرم؛ من دست اعضای خانواده گیتار می‌دادم ازجمله نیکولاس که فرزند کوچک خانواده بود اما از جایی به بعد فعالیت ما جدا شد که این دلیل نمی‌شود من از اسم جیپسی کینگز سوءاستفاده کرده باشم.
او در این نشست از چگونگی شکل‌گیری گروه موسیقی جیپسی کینگز هم سخن گفت:   بعد از گذشت مدتی از فعالیت‌های گروه «لوس ریه س»، گروه جیپسی کینگز تشکیل شد که می‌توان گفت خواننده فردی در این فضا حضور نداشت اما در دهه ۸۰ میلادی چیکو و آندره ریه س از گروه جدا شدند و با همراهی نیکلاس از نام جیپسی کینگز استفاده کردند و پول دادند و این برند را خریدند.  درواقع بعد از آن فعالیت گروه ما جدا شد اما هیچ مشکلی با هم نداشتیم.
در ادامه این نشست شاهرخ بحرالعلومی با بیان این‌که به هیچ‌وجه منظور نظر استفاده از نام خواننده اسطوره‌ای جیپسی کینگز نبوده گفت:   پاول ریس به‌عنوان قدیمی‌ترین عضو گروه جیپسی کینگز اسطوره این گروه است.
این صحبت‌ها درحالی به میان آمده که پاول ریس هیچ زمانی خواننده گروه جیپسی کینگز نبوده و خود نیز هرگز  عنوان نکرد او خواننده گروه است با این وجود دو شرکت دعوت‌کننده از این نوازنده؛ او را به‌عنوان خواننده اسطوره‌ای گروه جیپسی کینگز معرفی کرده‌اند.
نکته دیگر آن‌که بعد از ‌سال ١٩٧٩ که پدر پاول ریس و نیکولاس ریس و پایه‌گذار جیپسی‌ها از دنیا می‌رود؛ نیکولاس ریس خواننده اصلی گروه جیپسی کینگز شد و این گروه با نام جیپسی کینگز فعالیت رسمی خود را ادامه داد که اتفاقا مواجهه ایرانی‌ها با گروه نیکولاس ریس بوده است و موسیقی‌های این گروه در ایران بسیار مطرح شدند.
از سوی دیگر در سایت رسمی این گروه نیز عنوان شده که بعد از فوت پدر ریس‌ها،  آندره ریس، تونینو بالیاردو و نیکولاس ریس گروه جیپسی کینگز را تشکیل دادند.  این گروه با این عنوان در سال‌های گذشته در مراسم‌های مهمی مثل گرمی جایزه دریافت کرده و آنها ارتباطی با گروهی که پاول ریس با آن به ایران آمده، ندارند.
گروه پاول ریس گروه دیگری با نام
gipsy kings family است.  به گزارش ایلنا؛ در مکاتباتی که با مدیر برنامه‌های گروه «جیپسی کینگز» در مورد حضور پل ریس به‌عنوان خواننده گروه کولی‌ها انجام شده و پاسخی که از طریق ایمیل (پست الکترونیک) ارسال شده، چنین آمده است: «کنسرتی که اعلام شده است، نشان می‌دهد که مربوط به پل ریس، یکی از قدیمی‌ترین برادران و از خانواده ریس است.  او عضو سابق جیپسی کینگز است، ولی الان دیگر با ما همکاری نمی‌کند.»
در حالی که دوستداران گروه موسیقی جیپسی کینگز در ایران شاهد حضور گروه جیپسی کینگز فامیلی بودند، گروه اصلی در آمریکا تور کنسرت خود را برگزار کرده است.  در چنین شرایطی پیروز ارجمند می‌گوید: به‌دلیل دستمزد بالای گروه، امکان قیمت‌گذاری محدود برای بلیت‌ها و ظرفیت محدود سالن‌ها، امکان حضور گروه جیپسی کینگز اصلی در دوره مدیریت من فراهم نشد.
مدیرکل سابق دفتر موسیقی که در زمان مدیریتش بحث حضور گروه جیپسی کینگز در ایران مطرح شد دراین‌باره به ایلنا گفت:   در زمان مدیریت من بحث حضور گروه جیپسی کینگز اصلی مطرح شد و قرار بود که آنها به ایران بیایند ولی به دلیل دستمزد بالای گروه، امکان قیمت‌گذاری محدود برای بلیت‌ها و ظرفیت محدود سالن‌ها، امکان دعوت این گروه از نظر مالی فراهم نشد.  همچنین در آن زمان امکان لغو کنسرت وجود داشت و امنیت چندانی برای تهیه‌کننده نبود تا این کنسرت را برگزار کند.  بعد از آن ما با گروه gipsy kings family آشنا شدیم.  این گروه نسل سوم جیپسی کینگز است و گروه جیپسی کینگز اصلی این گروه را به رسمیت پذیرفته و اجازه اجرای برخی آثار گروه را به آنها داده است.
ارجمند همچنین افزود: در نهایت هم حضور این گروه در زمان مدیریت من امکان‌پذیر نشد چراکه اداره اماکن به دلیل نداشتن ویزای کار اعضا؛ اجازه اجرای کنسرت به آنها نداد.
او درباره اجرای گروه gipsy kings family در تالار وحدت نیز گفت: من فکر می‌کنم این موسیقی برای تالار وحدت مناسب نبود و من هر لحظه فکر می‌کردم شاید سقف‌های تالار بریزد.  متاسفانه نه مخاطب‌های این موسیقی؛ مخاطبان تالار وحدت هستند و نه شرایط سالن اجازه می‌دهد چنین کنسرت‌هایی آن‌جا برگزار شود.
ارجمند درباره برخی اجراهای بی‌کیفیت در تالار وحدت بیان کرد:   در گذشته دفتر موسیقی درجه‌بندی هنری گروه‌ها را انجام می‌داد اما گویا بنیاد رودکی دیگر تحت نظارت دفتر موسیقی نیست و درجه‌بندی هنری را خودش انجام می‌دهد. این عملکرد باعث می‌شود تاریخ چهل ساله تالار وحدت در مسیر دیگری جاری شود.
این درحالی است که فرزاد طالبی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این‌که مجوز وزارت ارشاد برای گروهی که با عنوان «جیپسی کینگز» به ایران آمده و به اجرای موسیقی پرداخته‌اند با چه عنوانی صادر شده است، به مهر گفته:   مجوزی که برای اجرای گروه موسیقی اسپانیایی در تالار وحدت طی روزهای گذشته از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده، به نام «گروه موسیقی محلی اسپانیا» بوده و از همان ابتدا هم عنوانی با نام «جیپسی‌کینگز» در این مجوز وجود نداشت کما این‌که در تبلیغات محیطی کنسرت نیز عنوان «گروه موسیقی محلی اسپانیا» برای این کنسرت نوشته شده است.
قبل از صدور مجوز برگزاری این کنسرت در تالار وحدت،  استعلام از مراجع ذیصلاح از طرف دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده و مطمئن باشید اگر استعلامات انجام گرفته از مراجع ذیصلاح منفی بود، قطعا این کنسرت نیز برگزار نمی‌شد.
براساس این گزارش در چند روز اخیر برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند برگزارکنندگان این کنسرت درحالی در تبلیغات خود از حضور خواننده گروه جیپسی کینگز خبر داده‌اند که وی خواننده اصلی گروه نیست.