کتاب جدید نویسنده شبه روشنفکر نیز مانند آثار اخیر او شکست خورد، اما او این بار برای جبران ناکامی در ادبیات، به حرکات موزون رو آورد!

انتقادهای کیهان به جعفر پناهی و محمود دولت آبادی

کیهان نوشت: یک فیلم که رسانه‌های خارجی الفاظی چون «تقلبی» و «گاف ابلهانه» را در توصیف آن به کار برده بودند، جایزه بهترین فیلمنامه هفتاد و یکمین جشنواره کن را دریافت کرد.

جوایز جشنواره کن باز هم تحت تأثیر مناسبات سیاسی اعطا شد؛ فیلم ضدایرانی «سه رخ» جعفر پناهی به رغم ساختار آماتور و ضعف شدید اما جایزه بهترین فیلمنامه هفتاد و یکمین جشنواره فیلم کن را گرفت.

یکی از منتقدان اروپایی با‌اشاره به ماجرای آغازگر این فیلم که طی آن دختری فیلم خودکشی خود را برای یک بازیگر ارسال می‌کند، از این اتفاق با عنوان «گاف ابلهانه» جعفر پناهی یاد کرده و نوشته که چطور ممکن است، دختری که خودکشی کرده، فیلم خودکشی خود را به دیگری ارسال کند؟!

حتی بی‌بی سی فارسی هم که معمولا به ستایش از این گونه آثار می‌پردازد، به تقلبی بودن فیلم «سه رخ» اذعان کرده و نوشته است: «هرچند سه رخ از فیلم بسیار ضعیف تاکسی، به مراتب شسته‌رفته‌تر و از نظر بصری کارشده‌تر است اما مشکل تمامی فیلم‌های اخیر پناهی را هم دارد: تلاش برای واقعی‌نمایاندن صحنه و روایت که در نهایت شکلی از مستند غیرطبیعی و تقلبی را شکل می‌دهد که باورپذیر نیست و نمی‌تواند تماشاگرش را درگیر فضا و موقعیت صحنه کند.»

این فیلم در حالی از جشنواره کن جایزه گرفت که روزنامه گاردین در پیش‌بینی خود از نحوه اعطای جوایز جشنواره کن هیچ شانسی برای فیلم پناهی قائل نشد. اتفاقی که نشان می‌دهد اعطای جایزه به این فیلم نه براساس معیارهای سینمایی که بیشتر به دلیل مسائل سیاسی بوده است.

نواختن دولت آبادی

این روزنامه در مطلب دیگری نوشت: کتاب جدید نویسنده شبه روشنفکر نیز مانند آثار اخیر او شکست خورد، اما او این بار برای جبران ناکامی در ادبیات، به حرکات موزون رو آورد!

محمود دولت‌آبادی، از نویسندگانی است که نامش در رسانه‌ها زیاد دیده و شنیده می‌شود. اما سر و صداهای این نویسنده بیش از آنکه به خاطر آثارش باشد به واسطه حاشیه هایش ایجاد می‌شود. نویسنده‌ای که سال‌های طولانی است که هیچ اثر قابل توجهی خلق نکرده و کتاب‌های اخیر او جدی گرفته نمی‌شود. تازه‌ترین رمان این نویسنده نیز با وجود حواشی بسیار زیاد و فضاسازی رسانه‌های زرد اما در نمایشگاه کتاب امسال با برخورد سرد مردم مواجه شد.

اما دولت‌آبادی که روزگاری بازیگر تئاتر بود، دست از تقلا برای دیده شدن در رسانه‌ها بر نمی‌دارد و این بار، تن به حرکاتی سبک سرانه و مبتذل داده است. وی چند روز قبل در یک کنسرت حضور یافت و دقایقی نیز در حلقه حاضران در این برنامه، به طرزی ناشیانه حرکات موزون اجرا کرد. رسانه‌های زرد نیز از فرط بی‌خبری، همین را به خبر داغ خود تبدیل کرده‌اند!

گفتنی است، محمود دولت‌آبادی قبلا هم در مصاحبه‌ای اذعان کرده بود که 50 سال جامعه ایران از پذیرفتن او سرباز زده و از همین روی وی اینک این جامعه را رها کرده است! دولت‌آبادی همچنین از مهمانان کنفرانس ضدانقلابی برلین و از حامیان فتنه سال 88 بود.

کتاب جدید نویسنده شبه روشنفکر نیز مانند آثار اخیر او شکست خورد، اما او این بار برای جبران ناکامی در ادبیات، به حرکات موزون رو آورد!