یک انتشارات اسپانیایی حق چاپ دستنوشتهای تاریخی را خریده که هیچ کس نمیداند به چه زبانی نوشته شده و موضوع آن چیست.
به گزارش هفت هنر «گاردین» نوشت: دستنوشتهای که شش قرن قدمت دارد در خزانه دانشگاه «ییل» آمریکا نگهداری میشود و زبان آن هنوز ناشناخته است. یک انتشارات اسپانیایی قصد دارد این کتاب را که تنها در مناسبتهای خاص از گنجینه «ییل» خارج میشود منتشر کند.
در حاشیه این دستنوشته اسرارآمیز تصاویری از گیاهان متنوع وعجیب و نقاشیهایی از زنان دیده میشود. برخی معتقدند این کتاب خاصیت جادویی دارد.
«سیلویی» انتشارات کوچکی در شمال اسپانیا ۱۰ سال پیش درخواست حق چاپ این دستنوشته کهن را به کتابخانه «بینک» دانشگاه «ییل» داد که اخیرا با این درخواست موافقت شده است. «خوان خوزه گارسیا» مدیر این انتشارات در اینباره گفت: لمس کردن این دستنوشته تجربه عجیبی است. این کتابی است که وقتی برای اولینبار آن را میبینی، حسی از رمز و راز تو را فرامیگیرد… و احساسی وصفناشدنی درونت را پر میکند.
«سیلویی» قصد دارد ۶۹۶ نسخه از این کتاب ۸۹۸ صفحهای را تکثیر کند. قیمت این کتاب بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ یورو تخمین زده شده و تاکنون حدود ۳۰۰ نفر آن را پیشخرید کردهاند.
«گارسیا» در ادامه گفت: ما فکر کردیم این رونوشت عینی فرصت دیدن و لمس کردن این دستنوشته را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. همچنین کتابخانهها و موزهها میتوانند نسخهای از این کتاب را برای اهداف آموزشی داشته باشند. ما قصد داریم این دستنوشته را بیرون کتابخانه به دانشجویان و دیگر افراد علاقهمند نشان دهیم.
این کتاب به نام «ویلفرید ووینیچ» که اولینبار آن را در سال ۱۹۱۲ معرفی کرد، نامگذاری شده. این دستنوشته در مجموعهای از کتابهایی بود که به فرقه یسوعین ایتالیا تعلق داشت و «ووینیچ» آنها را در سال ۱۹۱۲ در معرض دید عموم قرار داد.
گمانهزنیهای بسیاری درباره موضوع و نویسنده این دستنوشتهها وجود داد. مدتها تصور میشد این اثری است از «راجر بیکن»، راهب قرن سیزدهم انگلیسیِ وابسته به فرقه فرانسیس مقدس که علاقهاش به کیمیاگری و جادوگری او را به زندان کشاند. اما این نظریه وقتی رد شد که آزمایشات کربن نشان داد تاریخ نگارش این کتاب بین ۱۴۰۴۰ تا ۱۴۳۸ میلادی است.
برخی هم معتقدند «لئوناردو داوینچی» نابغه و هنرمند بزرگ ایتالیایی، این کدها را برای فرار از دادگاه تفتیش عقاید نوشته و یا اینکه بیگانگان فضایی پیش از ترک زمین این کتاب را جا گذاشتهاند.