یک متخصص تغذیه با اشاره به بیماریهای ناشی از کمبود “دی”، چگونگی جبران این نوع ویتامین در بدن را توضیح داد.
افشار بابیان اینکه مصرف هفتهای دو مرتبه غذای دریایی شامل ماهی و میگو در تأمین ویتامین D بدن مؤثر است، افزود: طبق گزارشها کمبود ویتامین D بیشتر در میان خانمها مشاهده میشود و به همین دلیل به آنها توصیه میکنم که حتما روزی نیم ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار گیرند و لبنیات و غذای دریایی میل کنند.
وی، مهمترین کارکرد ویتامین دی را حفظ کلسیم و فسفر در بدن عنوان کرد و افزود: سلامت سیستم عصبی، حفظ تراکم استخوانها و انقباض عضلانی نتیجه استفاده مناسب از ویتامین دی است.
این متخصص تغذیه افزود: تابش مستقیم نور آفتاب و مصرف مواد غذایی مانند زرده تخممرغ، ماهیهای روغندار، جگر و غلات منبع خوبی برای تأمین ویتامین دی هستند، اما متأسفانه به دلیل زندگی آپارتماننشینی امکان استفاده از نور مستقیم آفتاب کمتر شده و بهویژه در فصل زمستان باید مواد غذایی حاوی ویتامین دی را بیشتر در دستور غذایی قرارداد.
افشار گفت: همچنین افرادی که امکان استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین دی را به دلیل مشغله کاری و کهولت سن کمتر دارند، حداقل میتوانند از مکملهای حاوی ویتامین دی استفاده کنند؛ چراکه با افزایش سن، توانایی پوست بدن برای ساخت ویتامین دی از طریق نور آفتاب کمتر میشود.
وی در پاسخ به اینکه چه میزان ویتامین دی باید برای سنین مختلف مصرف شود، گفت: برای نوزادان تا کودکان زیر یک سال، روزانه 400 میلیگرم ویتامین دی لازم است و از کودکان بالای یک سال تا سن 70 سالگی نیاز بدن به 600 میلیگرم ویتامین دی در روز ضروری است. البته افراد سالمند نیاز بیشتری به دریافت ویتامین دی دارند.
این متخصص تغذیه در مورد اثرات کمبود ویتامین دی در بدن نیز گفت: کمبود این ویتامین منجر به بروز بیماریهای مختلف ازجمله راشیتیسم در نوزادان و کودکان میشود و در بزرگسالان امکان بروز دردهای استخوانی، نرمی استخوان و درنهایت پوکی استخوان وجود دارد. همچنین کمبود ویتامین دی میتواند منجر به بروز برخی بیماریهای خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و بیماریهای التهابی روده شود.