پانزدهمین شب آواز ایرانی با آواز قاسم رفعتی و سنتور حسین پرنیا در تالار اندیشه حوزه هنری همراه می‌شود.

حسین پرنیا و قاسم رفعتی میهمان پانزدهمین شب آواز ایرانی

پانزدهمین شب آواز ایرانی با آواز قاسم رفعتی و سنتور حسین پرنیا در تالار اندیشه حوزه هنری همراه می‌شود.

به گزارش هفت هنر، پانزدهمین شب‌ آواز ایرانی در حالی ساعت 18 روز شنبه 27 شهریور‌ماه در تالار اندیشه برگزار می‌شود که قاسم رفعتی در این برنامه به عنوان میهمان ویژه به اجرای آواز می‌پردازد.

قاسم رفعتی متولد 1324 در تهران است. فراگیری موسیقی را از ۱۲ سالگی آغاز کرد و به مدت چهار سال نزد مسعود حسنخانی رفت و به فراگیری گوشه‌ها و مقام‌های آواز ایرانی پرداخت و در ادامه نزد محمود کریمی معلم و مربی آواز رفت و حدود ۷ سال زیر نظر او آموخته هایش را تکمیل کرد. رفعتی در برنامه‌های مختلف  رادیو و تلویزیون شرکت کرد و از سال ۱۳۵۹ به بعد نزد محمدرضا شجریان رفت و زیر نظر او به تحقیقات در زمینه دوره عالی آواز پرداخت. قاسم رفعتی با آهنگسازهای مختلفی چون: حسین یوسف زمانی، حسن یوسف زمانی، مهیار فیروز بخت، حسین فرهاد پور و محمد عبدالصمدی همکاری داشته است و آواز «سحرگهان» او سال‌های متمادی است که در ماه رمضان از رادیوی ایران پخش می‌شود.

حسین پرنیا ( نوازنده سنتور) نیز سال ۱۳۵۰ در خرم‌آباد متولد شد و تا سن ۱۴ سالگی در اندیمشک نزد استاد ندایی نواختن سنتور را آموخت. پس از آن به تهران آمد و در سال ۱۳۷۳ گروه همایون را تشکیل داد . حسین پرنیا به اتقاق گروه همایون کنسرت‌هایی در ایران و خارج از ایران از جمله در آلمان، فرانسه، اتریش، چک، اسلوواکی، ترکیه، هند، پاکستان، قطر و امارات اجرا کرده است. پرنیا از سال‌های ابتدایی آشنایی با ایرج بسطامی چند کار مشترک با وی انجام داد که در قالب آلبوم‌های خانه بوی گل گرفت، رقص آشفته، حال آشفته و کنسرت گل‌پونه‌ها ۱ عرضه عمومی شد. حسین پرنیا همچنین کتاب «دستور سنتور» همراه با سی دی آموزشی، «۲۰ تمرین برای سنتور» به بازار کتاب‌های موسیقی عرضه شده است. پرنیا همچنین آلبوم «ذوق جنون» با صدای علی جهاندار را در کارنامه کاری خود دارد. از کارهای جدید حسین پرنیا آلبوم دا به خوانندگی رحیم عدنانی است. این آلبوم در دو بخش بختیاری و سنتی تنظیم شده است.

از دیگر قسمت های این برنامه می توان به اجرای مرتضی فراهانی به همراه علی حضرتی (نوازنده تار) اشاره کرد که به اجرای آوازی در مایه افشاری با استفاده از اشعار حافظ شیرازی می پردازد. مرتضی فراهانی متولد 1360 از شهر اراک دانشجوری رشته موسیقی در بخش نوازندگی ساز ایرانی است.  موسیقی را با سه تار آغاز و در ادامه نزد استاد بهداد بابایی آموخته های خود را تکمیل کرده است. وی همزمان فراگیری دوره های ردیف آوازی را نزد آقای حسین جعفری آغاز کرد و در ادامه دوره های صداسازی و ردیف به شیوه ی استاد طاهرزاده را نزد استاد حمیدرضا نوربخش به طور کامل فرا گرفت. فعالیت هنری مرتضی فراهانی با همکاری با گروه‌های موسیقی عماد از سال 84 شروع شد و با گروه‌های پرنیان، بیداد، صهبا مهر ادامه داشته است. علی حضرتی( نوازنده تار ) متولد 1364 از استان تهران زیر نظر اساتیدی چون علیرضا یاری و مهدی امینی راد نواختن سه تار را آموخته است و هم‌چنین فراگیری تار را نزد اساتیدی چون مجید درخشانی، جهانشاه صارمی و بهروز همتی گذرانده است. کسب دو دوره مقام اول جشنواره موسیقی استان در بخش گروه نوازی از جمله موفقیت های هنری حضرتی محسوب می شود. وی تا کنون با گروه‌هایی همچون فرزانه، نوبانگ، نهفت و صهبا به عنوان نوازنده همکاری داشته است.

در این نشست ماهانه که با هدف تجلیل از پیشکسوتان آواز ایرانی، کشف و معرفی چهره‌های جدید شکل گرفته است؛ هنرمندان دیگری نیز اجرا خواهند داشت.

پانزدهمین شب آواز ایرانی به همت مرکز موسیقی و مرکز محافل و جشنواره‌های حوزه هنری، شنبه  27 شهریور ماه ساعت 18 در تالار «اندیشه» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار می‌شود. ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

پانزدهمین شب آواز ایرانی با آواز قاسم رفعتی و سنتور حسین پرنیا در تالار اندیشه حوزه هنری همراه می‌شود.