«فروشنده»، آخرین اثر سینمایی اصغر فرهادی و نماینده ایران در آکادمی اسکار، مدتی است به تیتر یک اخبار دنیا تبدیل شده است.

«فروشنده» و فرهادی در صدر حواشی «اسکار»

«فروشنده»، آخرین اثر سینمایی اصغر فرهادی و نماینده ایران در آکادمی اسکار، مدتی است به تیتر یک اخبار دنیا تبدیل شده است. اصغر فرهادی امسال در سایه دستور «دونالد ترامپ» مبنی‌بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان شامل ایران، در کانون توجهات قرار گرفته است.

هرچند که اصغر فرهادی یک‌بار موفق به دریافت جایزه اسکار شده و اتفاقا هنگام دریافت این جایزه از هم‌وطنانش یاد کرد و صحبت‌های او در مرکز توجه قرار گرفت، اما امسال تنها نماینده ایران در آکادمی اسکار با شمایلی دیگر معرفی می‌شود و نام این فیلم با اتفاقات سیاست اخیر آمریکا گره خورده است.
تنها یک هفته به برگزاری مراسم اسکار زمان باقی است و تعداد زیادی از اهالی هالیوود در اعتراض به حضورنداشتن «اصغر فرهادی» در مراسم امسال، دست به تظاهرات خواهند زد. برخلاف هر سال که اهالی هالیوود دغدغه‌شان پوشیدن لباس‌ها و زیورآلات خیره‌کننده برای حضور در این مراسم بود، امسال تعداد زیادی از آنها اعلام کرده‌اند که در اعتراض به دستور «دونالد ترامپ» مبنی‌بر ممنوعیت ورود مهاجران به آمریکا و همدلی با «اصغر فرهادی» یا این مراسم را بایکوت خواهند کرد یا در صورت حضور در این مراسم، به عناوین مختلف صدای اعتراضشان را به گوش همگان خواهند رساند.
در این میان «جرمی زیمر»، رئیس اتحادیه استعدادهای متحد (هالیوود) یکی از کسانی است که رسما اعلام کرده در تظاهرات اعتراضی در روز برگزاری مراسم اسکار شرکت خواهد کرد.
وی پیش از این نیز اعلام کرد ضیافت ناهاری را که هرساله دو روز پیش از مراسم اسکار برگزار می‌شود، لغو می‌کند.
«جرمی زیمر» گفت: درمورد من اشتباه نکنید، من هم مثل خیلی‌های دیگر شرکت در مراسم اسکار و خوردن خوراکی‌های خوشمزه از خرچنگ تا بره را دوست دارم، ولی به نظر می‌رسد اکنون زمان آن باشد که به شعارهایی که در اتحادیه (اتحادیه استعدادهای متحد) سر می‌دهیم عمل کنیم و برای آنچه که می‌گوییم هزینه کنیم.
بنا بر این گزارش، «اصغر فرهادی» که در سال ٢٠١٢ برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شد، امسال نیز با فیلم «فروشنده» بار دیگر نامزد این بخش از جوایز اسکار شده است، ولی به علت دستور ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی‌بر ممنوعیت ورود مهاجران هفت کشور مسلمان جهان به ایالات متحده آمریکا، نخواهد توانست در مراسم هفته آینده اسکار حضور یابد.
«زیمر» در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرده است که با تمام وجود از آزادی هنر و هنرمندان در سراسر جهان حمایت می‌کند و امسال به‌جای آنکه در مراسم ضیافت اسکار حضور یابد و خوراکی‌های خوشمزه به دست بگیرد، ترجیح می‌دهد که پلاکاردبه‌دست در تظاهرات روز جمعه شرکت کند.
«گوینت پالترو»، «دان چیدل»، «مریل استریپ» و «برایان کرانستون» از جمله ستاره‌های هالیوود هستند که رسما برای حضور در راهپیمایی روز جمعه اعلام آمادگی کرده‌اند.
«مریل استریپ» مدتی پیش در مراسم اعطای جوایز گلدن‌گلوب به سیاست‌ها و رفتارهای «دونالد ترامپ» به‌شدت اعتراض کرد که اعتراض او با واکنش شدید «ترامپ» روبه‌رو شد.
در میان موج اعتراض‌ها، «چریل بون ایزاکس»، رئیس آکادمی اسکار نیز اوایل ماه میلادی جاری در مراسم ضیافت ناهار اعلام نامزدهای اسکار، خاطرنشان کرد که سیاست‌های اعمال‌شده جدید در آمریکا، هنرمندان را با چالش‌هایی روبه‌رو کرده که در نیم‌قرن گذشته بی‌سابقه بوده است.
بنا بر این گزارش، اعلام حمایت از «اصغر فرهادی» و فیلم «فروشنده» تنها به هالیوود محدود نشده و در بریتانیا نیز قرار است این فیلم به صورت رایگان در برخی اماکن عمومی از جمله میدان ترافالگار برای بیش از ١٠‌ هزار نفر به نمایش درآید. علاوه‌براین، فیلم «فروشنده» قرار است در سینماهای این کشور نیز اکران شود.

«فروشنده»، آخرین اثر سینمایی اصغر فرهادی و نماینده ایران در آکادمی اسکار، مدتی است به تیتر یک اخبار دنیا تبدیل شده است.