دو تن از جانباران کشورمان در مراسم نقد و بررسی «قضیه شکل اول، شکل دوم» به عباس کیارستمی ادای احترام کردند.

جانباز دفاع مقدس به احترام کیارستمی یک دقیقه بر روی دست خود ایستاد

دو تن از جانباران کشورمان در مراسم نقد و بررسی «قضیه شکل اول، شکل دوم» به عباس کیارستمی ادای احترام کردند.
به گزارش هفت هنر،  در مراسمی که روز گذشته شنبه ۲۶ تیرماه برای نمایش و نقد و بررسی فیلم  «قضیه شکل اول، شکل دوم» زنده یاد عباس کیارستمی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد، دو تن از جانبازان موزه صلح تهران به نمایندگی از دیگر جانبازان به سخنرانی و ادای احترام به این کارگردان فقید سینمای ایران و جهان پرداختند .
محمدرضا تقی پور جانباز هفتاد درصد خاطراتی را از بازدید زنده یاد کیارستمی از این موزه بیان کرد و گفت: کیارستمی تنها کسی بود که در این ۳۵ سالی که بر ویلچر نشسته ام به من و دوستانم گفت «شما دو بار بر گردن این ملت و این کشور حق دارید» و به همین دلیل با تمام مشکل بیماری چند روزه ای که داشتم، به سختی خود را به اینجا رساندم تا به او ادای دین کنم و با آن که برای مردی بدون دو پا، ایستادن سخت است، روی همین ویلچر روی دو دست خود یک دقیقه به احترام این مرد بزرگ خواهم ایستاد، برای مردی که فیلم «دو راه حل برای یک مساله» او را در موزه صلح به منظور آموزش صلح برای کودکان نمایش می دهیم.
دیگر جانباز حاضر در مراسم، حسن حسنی سعدی که ۹ بار بر اثر ضایعات شیمیایی مجبور به پیوند قرنیه شده، از محبت و صمیمیت آن دیدار خاطراتی را نقل کرد و پس از آن متن گفته های عباس کیارستمی در بازدید از موزه صلح تهران بدین شرح قرائت شد:
«با بازدید امروزم از این موزه متوجه شدم که بی شک شما عزیزان جانباز دو بار بر گردن ما حق دارید؛ یکی آن موقع که در موقعیت دفاع و فداکاری برای همه ما بوده اید و دیگری الان که با تمام صدمات بدنی و با انرژی عجیب، موزه صلح تهران را روایتگری می کنید، چون مرور این فجایع توأم با حماسه یک توان مضاعف نیاز دارد. باید از صمیم قلب اعتراف کنم که واقعا غیر از شما، کسی این توان عظیم را ندارد.
آدم های عادی در بیرون از این موزه که در حال قدم زدن و تفرج در همین پارک شهر هستند و در میان درخت و گل و بوته سیر می کنند، با ورود به این موزه ناگهان به جهان تازه ای وارد می شوند و بی شک دچار دو نوع عذاب وجدان و سوال خواهند شد که اولا با آن که همه ما به نوعی کم و بیش با موضوع جنگ و این دفاع آشنا هستیم، چرا تا کنون از ابعاد عظیم این ماجرای به این نزدیکی این همه غافل بوده ایم؟ و در مرحله دوم که از قبلی قطعا مهم تر است، قیاس احساس مسوولیت شما با خود است که چطور شما با تمام مشکلات بدنی، دلسوزانه هنوز این گونه در حال سعی، تلاش و فعالیت برای آگاهی بخشی به مردم هستید؟ حتما این تلنگری است به هر کسی و از جمله خود من که هر کاری می توانیم با تمام وجود و احساسمان برای کمک به شما عزیزان و راهتان انجام دهیم. به جز آن که به همه پیشنهاد خواهم کرد تا حتما این موزه و شما عزیزان را ببینند، این درخواست را هم از شما دارم که در مقابل روش ها و هزینه های هنگفت همسو، حداقل ۵۰ موزه مشابه همین موزه صلح با روایتگری اصیل شما جانبازان در سراسر کشور ساخته شود، تا این لذت کشف برای دیگران نیز حاصل شود تا بی شک همۀ مردم نیز در این حرکت انسانی مددکار شما شوند.
من واقعا با یک ذهنیت عادی وارد این موزه شدم، ولی از الان تا ابد به شدت درگیر تمام موضوعاتی خواهم بود که در اینجا مشاهده کردم، بخصوص تصویر دو چشم اشکریزان، سرخ و پیوندی جناب حسنی سعدی که خود به تنهایی اثباتی بر تمام اسناد این موزه است.»
در ادامه مراسم فیلم «قضیه شکل اول، شکل دوم» پخش و اکبر عالمی و محسن هاشمی به نقد فیلم پرداختند.

دو تن از جانباران کشورمان در مراسم نقد و بررسی «قضیه شکل اول، شکل دوم» به عباس کیارستمی ادای احترام کردند.