البته مطالعه صرفِ این کتاب موجب از بین رفتن حملههای وحشتزدگی نمیشود، درست همانند خواندن کتابی درباره آمادگی جسمانی که تنها با خواندن آن نمیتوانید به آمادگی جسمانی که تنها با خواندن آن نمیتوانید به آمادگی برسید. برای از بین بردن حملههای وحشتزدگی علاوه بر خواندن کتاب، باید راهبردی توصیف شده در این کتاب را بارها و بارها تمرین کند.
محققان نشان دادهاند که درمانهای خودیاری اغلب وقتی که با مراجعه گهگاهی به یک پزشک یا درمانگر به منظور بررسی پیشرفتتان همراه میشوند، موثرتر هستند (فبرارو، کلام، رودمن و رایت، 1999). چنانچه استفاده از راهبردهای این کتاب برای شما دشوار بود، در کنار آنها از یک درمانگر ماهر یا پزشک خانوادگیتان که در زمینه درمان اختلال وحشتزدگی تجربه دارد، کمک بگیرد.
کتاب حاضر برای افرادی طراحی شده است که علاقهمند به شناختِ مبانی چگونگی غلبه بر مشکلات وحشتزدگی هستند و لزومی نمیبینند که کتاب حجیمتری در این زمینه مطالعه کنند. اگر بعد از مطالعه این کتاب دریافتید که نیازمند یادگیری مطالب بیشتری هستید، کتابهای عالی دیگری برای غلبه بر وحشتزدگی وجود دارد. برخی از آنها در بخش کتابهای پیشنهادی در پایین کتاب فهرست شدهاند. شما ممکن است از درمانهای تکمیلیِ دیگری از طریق اینترنت (یک سایت عالی که میتوانید به آن مراجعه کنید، www.paniccenter.net است)، پیوستن به یک گروه حمایتی در جامعهای که به آن تعلق دارید یا دریافت کمک از یک درمانگر حرفهای نیز سود ببرید.
اگر در جستجوی کمک حرفهای هستید، بهطور جدی توصیه میکنیم که از باتجربه بودن درمانگر خود در زمینه اختلال وحشتزدگی ـ خواه دارودرمانی یا درمان شناختی ـ رفتاری مطمئن شوید. همانطور که در سراسر کتاب بحث خواهد شد، این دو درمان، درمانهای اصلی هستند و اثربخشی آنها در این اختلال به اثبات رسیده است.
در پشت جلد کتاب میخوانیم: «اختلال وحشتزدگی اختلالی اضطرابی است که در آن افراد حملههای وحشتزدگی را تجربه میکنند که با هیچ راهاندازه یا دلیل آشکاری همراه نیست. این حملهها ممکن است در هر زمان یا هر مکانی از جمله زمان استراحت، هنگامی که در تخت دراز کشیدهاید و حتی در خواب عمیق نیز روی دهند. این حملهها اغلب مکانها و موقعیتهای عمومی که فرار کردن از آنها دشوار است، اتفاق میافتند (برای مثال در سینما یا در اتوبوس شلوغ). از آنجا که حمله وحشتزدگی معمولا با نشانههای ترسناکی همانند افزایش ضربان قلب، تعریق، سرگیجه و احساس گسست از واقعیت همراه است، ممکن است بهعنوان علائمی از حمله قلبی، سکته، غش یا قریبالوقوع بودن از دست دادن کنترل (برای مثال دیوانه شدن) اشتباه گرفته شود. در مجموع، علیرغم این ترسها، حملههای وحشتزدگی به هیچوجه خطرناک نیستند.»
کتاب «رهایی از وحشتزدگی؛ 10 راهحل ساده» نوشته مارتین آنتونی، رندی مک کاب به ترجمه سحر رفیعی و علی اکبر فروغی با شمارگان هزار و 100 نسخه در 160 صفحه به بهای 10 هزار تومان منتشر شده است.