«یاسین رامین»، اواسط مرداد به علت اینکه نتوانسته بود وثیقه چنددهمیلیاردیاش را تودیع کند، روانه زندان شد. «جعفریدولتآبادی»، دادستان تهران، از صدور قرار وثیقه ٢٩میلیاردتومانی بازداشت متهم شرکت رشد، وابسته به سازمان هلالاحمر، خبر داده و گفته بود: «پرونده مطروحه با اعلام شکایت سازمان هلالاحمر در دادسرای کارکنان دولت، تحت رسیدگی است. بازپرس برای متهم قرار وثیقه ٢٩میلیاردتومانی صادر کرد که او به لحاظ عجز از تودیع وثیقه، به زندان معرفی شده است».
یک هفته قبل از اعلام خبر بازداشت «یاسین رامین»، باشگاه خبرنگاران نوشت: یاسین رامین، همسر مهناز افشار، ممنوعالخروج شده است. رئیس جمعیت هلال احمر در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری جمعیت هلال احمر و سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در جمع خبرنگاران، با اعلام اینکه دادستانی تهران بهطور ویژه در حال بررسی پرونده متهم شرکت رشد هلال احمر است، گفته بود: «این متهم تا اطلاع ثانوی ممنوعالخروج است و ما منتظر اعلام نتیجه این دادگاه هستیم». او چند ماه قبلتر هم گفته بود: «شرکت رشد از نظر جمعیت هلال احمر فعالیتی ندارد و خیلی وقت است فعالیتش متوقف شده است. موضوع شرکت رشد دارای دو بخش است که برای بخش اول آن اقدام قضائی صورت گرفته، اما برای بخش دیگر فعلا اقدامی صورت نگرفته است؛ چراکه از نظر قوانین آلمان، این شرکت متعلق به هلال احمر نیست؛ بلکه به نام این آقازاده ثبت شده است. شاید این فرد به تعهدات خود عمل کند و ما نیز موضوع را دیگر پیگیری نکنیم؛ چراکه اکنون به پای میز مذاکره با رئیس سازمان تدارکات پزشکی نشسته و صحبتهای خوبی نیز میان آنها انجام شده است». ضیایی درباره علت اختلاف هلالاحمر با «یاسین رامین» گفت: «در واقع جمعیت هلال احمر، تعدادی تجهیزات پزشکی از یک شرکت خارجی به مبلغ دومیلیون یورو خریداری کرده بود که این مبلغ را به شرکت رشد داد، تا بهعنوان واسطه به شرکت فروشنده تحویل دهد؛ اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد». او با بیان اینکه ما اکنون بدهکار آن شرکت خارجی هستیم، گفته بود: «این بدهی هنوز تسویه نشده و در تبادلات مالی وجود دارد و از آنجاییکه ما فعالیتهای زیادی به صورت مشترک با این شرکت انجام میدهیم، هنوز این شرکت شکایتی از ما نکرده است؛ اما ما باید این مبلغ را به آنها پرداخت کنیم».
پدر مدافع یا برائتجو
حرف و حدیثها درباره نحوه فعالیت یاسین رامین پیش از اینها و در دولت احمدینژاد آغاز شده بود. میگفتند ورود او به ماجرای واردات دارو، به واسطه پدر و از ناحیه رانت او در دولت قبل، بوده است. بهویژه که رئیس وقت سازمان هلال احمر هم، در حلقه اطرافیان احمدینژاد جای داشت. انتشار خبر ممنوعالخروجی یاسین رامین، بهانهای شد تا پدر به دفاع از پسر با خبرگزاری فارس وارد گفتوگو شود. رامین پدر در آن گفتوگو با گفتن اینکه «ایشان حدود ١٨ سال است که مستقل در تأمین معیشت و هزینه تحصیلات خودش تلاش کرده و میکند و بنده سالهاست در امور شخصی و شغلی ایشان چندان ورودی ندارم و امور زندگی خانوادگیشان را حریم خصوصی خودشان میدانم»، ماجرای ممنوعالخروجی پسرش را یک «اختلاف مالی» دانسته و گفته بود: «یا باید طرفین اختلاف، مسئله را خودشان حل کنند یا هر طرف اسناد خودش را به دادگاه صالح اسلامی عرضه کند، تا به این قضیه رسیدگی شود». «رامین» با اشاره به اینکه هر انسانی در تعیین سرنوشت خویش مختار و مستقل است و هیچ پدری را بهخاطر پسرش پاداش نمیدهند و هیچ پسری را بهخاطر پدرش مجازات نمیکنند، گفته بود: «چرا باید از منظر بعضی از رسانهها، در یک خانواده، افراد مستقل از هم، تاوان کار یکدیگر را بدهند؟». او پیشازاین هم درباره ازدواج پسرش با مهناز افشار، گفته بود: «اگر بنده یک دیکتاتور بودم، قطعا اجازه نمیدادم، ولی در تصمیمگیری پسرم دخالت نکردم». «رامین» درحالی از فرزند اعلام برائت میکرد که شش سال قبل، او دفاع سختی از فرزند و فعالیتهای اقتصادیاش کرده بود؛ تاجاییکه حتی انتشار عکس مشترکشان در حاشیه نمایشگاه هفدهم مطبوعات هم واکنش عجیب و شدید رامین را بهدنبال داشت. او با بیان اینکه «پسر من فعالیتهای ارزشمندی برای نظام داشته است»، شاکی شده بود: «ولی شما با این کار، او را سوزاندید و به رژیم صهیونیستی سرنخ دادید و شما با این کارتان به نظام ضربه زدید». رامین مدعی بود فرزندش بهدلیل فعالیت در زمینه تأمین برخی کالاهای پزشکی، تحریم شده و برای همین، بسیار مرکز توجه رسانهها و کارتلهای صهیونیستی است. اگرچه او علت ممنوعالخروجی «یاسین» را «اختلاف مالی» دانسته بود؛ اما از زمان بازداشت فرزند، هیچ گفتوگویی با رسانهها نداشته است. کسی نمیداند شاید او تقصیر بازداشت فرزندش را هم گردن رسانهها یا کارتلهای صهیونیستی میاندازد.