«دن براون» نویسنده مشهور رمانهای «رمز داوینچی» و «دوزخ» برای دیجیتالی شد کتابهای منبع الهامش ۳۰۰ هزار یورو به یک کتابخانه هلندی کمک کرد.
به گزارش هفت هنر به نقل از گاردین، «دن براون» نویسنده آمریکایی که با رمانهای پررمز و راز «رمز داوینچی»، «فرشتگان و شیاطین»، «نماد گمشده» و «دوزخ» در دنیا شناخته میشود، مبلغی ۳۰۰ هزار یورویی (۲۳۷ هزار پوندی) را به کتابخانه «ریتمن» آمستردام هدیه کرده تا دستنوشتههای نایاب این مرکز فرهنگی دیجیتالی شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
این کتابخانه هلندی که «فیلسوفیکا هرمتیکا» هم نام دارد، مجموعه باارزشی از دستنوشتهها و نسخههای آنتیک دارد که الهامبخش «براون» برای نگارش رمانهای پرفروشش بودهاند.
در کتابخانه «ریتمن» آمستردام ۴۶۰۰ نسخه دستنویس، کتابهایی متعلق به پیش از قرن بیستم و حدود ۲۰ هزار کتاب چاپشده پس از سال ۱۹۰۰ که همگی با موضوع کیمیاگری و اسرار و عرفان نوشته شدهاند، نگهداری میشود.
«براون» بارها در زمان نگارش «نماد گمشده» و «دوزخ» به منابع غنی این کتابخانه مراجعه کرده است. او درباره کمک مالی خود به این پروژه گفت: برای من افتخار بزرگی است که نقشی در اقدام مبتکرانه که موجب نگهداری کتابها و در اختیار عموم قرار دادنشان میشود، ایفا کنم.
وی ادامه داد: من همیشه شیفته عرفان کهن بودهام و کتابخانه «ریتمن» یکی از بزرگترین مخازن روی زمین از کتابها و متونی است که درباره این موضوع نوشته شدهاند.
کتابهای «براون» در کل بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه فروش داشتهاند و تاکنون به 55 زبان برگردانده شدهاند. «قلعه دیجیتال» (۱۹۹۸)، «نقطه فریب» (۲۰۰۱)، «فرشتگان و شیاطین» (۲۰۰۲)، «رمز داوینچی» (۲۰۰۳)، «نماد گمشده» (۲۰۰۹) و «دوزخ» (۲۰۱۳) از مهمترین کتابهای این نویسنده هستند که طرفداران بسیاری در دنیا دارند.
«رمز داوینچی» و «فرشتگان و شیاطین» در سالهای ۲۰۰۶ و 2009 مورد اقتباس سینمایی قرار گرفتند و نقش اصلی آنها را «تام هنکس» ستاره هالیوودی ایفا کرد. «دوزخ» جدیدترین رمان پرفروش «براون» است که فیلم برگرفته از آن اواخر سال جاری میلادی به روی پرده میرود.
«ران هوارد» کارگردان «دوزخ» است که فیلمنامه آن را «دیوید کوپ» به همراه «برایان گریزر» براساس رمان «براون» به نگارش درآورده است. همکاری پیشین این گروه «رمز داوینچی» بود که در سال ۲۰۰۶ فروشی ۷۵۸ میلیون دلاری را کسب کرد. قسمت دوم مجموعه رمانهای «براون» که «فرشتگان و شیاطین» نام داشت هم سال 2009 مورد اقتباس قرار گرفت و فروشی ۴۸۶ میلیون دلاری را نصیب این گروه فیلمسازی کرد.