اعلام فهرست 9 فیلم راه یافته به فهرست کوتاه اسکار خارجی با حذف نمایندگان سینمای ایتالیا و فرانسه، پرافتخارترین کشورها در عرصه اسکار خارجی همراه شد.

چهار غایب بزرگ اسکار خارجی

اعلام فهرست 9 فیلم راه یافته به فهرست کوتاه اسکار خارجی با حذف نمایندگان سینمای ایتالیا و فرانسه، پرافتخارترین کشورها در عرصه اسکار خارجی همراه شد.

به گزارش هفت هنر، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار در حالی با بررسی ۸۵ فیلم از کشورهای مختلف، 9 فیلم را وارد فهرست کوتاه شاخه بهترین فیلم خارجی اسکار کرد که چند فیلم مهم و پرامید فصل جوایز سینمایی و اسکار از گردونه رقابت کنار رفتند.

شاید مهمترین حذف شده اسکار خارجی امسال را بتوان فیلم «او» ساخته پل ورهوفن نماینده سینمای فرانسه دانست که بسیاری آن را از شانس‌های اصلی اسکار پیش رو محسوب می‌کردند.

«او» به عنوان اولین ساخته فرانسوی زبان پل ورهوفن اولین نمایش خود را در جشنواره کن امسال تجربه کرد و به سبب مضمون و همچنین بازی درخشان ایزابل هوپرت مورد تحسین منتقدین قرار گرفت. داستان فیلم نیز درباره رییس یک کمپانی بازی‌های ویدئویی است که در پی انتقامی سخت از یک تجاوزگر است. این اولین بار پس از حدود 40 سال بود که سینمای فرانسه فیلمی از یک کارگردان غیرفرانسوی را به عنوان نماینده اسکار خود معرفی کرده بود. فیلم «او» به جمع نامزدهای نهایی جوایز گلدن گلوب راه یافته است.

مستند «آتش در دریا» ساخته جیانفرانکو رُسی نماینده سینمای ایتالیا دیگر حذف شده بزرگ اسکار امسال است. این مستند که در شصت‌وششمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین جایزه خرس طلای بهترین فیلم را از آن خود کرده، در جزیره لامپدوسا در مدیترانه ساخته شده و تصویری گویا از هزاران مهاجر بی‌پناه ارائه می‌دهد که هر ساله با ورود به این جزیره در تلاش هستند وارد کشورهای اتحادیه اروپا شوند و بسیاری در این راه جان خود را از دست می‌دهند. رُسی که برای ساخت این مستند چندین ماه را در جزیره لامپروسا گذرانده، تصویری از ریتم زندگی روزانه نیز در روستاهای قدیمی این مکان و کمک افراد بومی به مهاجران نیز ارائه داده است. با حذف این مستند از رقابت اسکار خارجی،«آتش در دریا» تنها می‌تواند شانس خود را در شاخه بهترین مستند اسکار امتحان کند، جایی که به جمع فهرست 15 نامزد اولیه راه یافته است. سینمای ایتالیا با 13 جایزه پرافتخارترین کشور در عرصه اسکار خارجی است و پس از آن سینمای فرانسه با 12 جایزه در جایگاه دوم قرار دارد.

پدرو آلمادوار کارگردان مطرح اسپانیایی نیز دیگر حذف شده بزرگ و زودهنگام اسکار خارجی امسال است که با فیلم «خولیتا» به نمایندگی از سینمای اسپانیا در این جوایز سینمایی حضور داشت. «خولیتا» که اولین نمایش خود را در بخش رقابتی جشنواره کن امسال تجربه کرد، بر اساس داستان‌های نوشته آلیس مونرو نویسند برنده نوبل کانادایی ساخته شده و به سه دهه از زندگی یک زن اسپانیایی می‌پردازد که از دهه 1980 در مادرید آغاز می‌شود که این دهه همزمان با جنبش ضدفرهنگی لا موویدا در اسپانیا و ظهور آلمادوار به عنوان یک فیلمساز است.

فیلم «نرودا» بر اساس زندگی شاعر برنده جایزه نوبل به کارگردانی پابلو لارائین و نماینده سینمای شیلی دیگر فیلم پرامید و حذف شده از اسکار خارجی امسال است. این فیلم اولین نمایش جهانی خود را در ماه می امسال در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن تجربه کرد و داستان آن درباره تعقیب سیاسی پابلو نرودا پس از برکنار شدن او از کنگره در سال 1948 و همچنین تلاش یک پلیس با بازی گائل گارسیا برنال برای دستگیری اوست. لئویس جنکو نیز در فیلم در نقش پابلو نرودا ایفای نقش کرده است.

آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار از میان 9 فیلم «فروشنده» (ایران)، «تونی اردمن» (آلمان)، «تانا» (استرالیا)، «این تنها پایان جهان است»(کانادا)، «سرزمین مین» (دانمارک)، «انتخاب پادشاه» (نروژ)، «بهشت» (روسیه)، «مردی به نام اُو»(سوئد) و انیمیشن «زندگی من به عنوان یک کدو» (سوئیس)، پنج فیلم را به عنوان نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار معرفی خواهد کرد.

فهرست نامزدهای نهایی جوایز سینمایی اسکار ۲۰۱۷ روز ۲۴ ژانویه ( بهمن ماه) اعلام خواهد شد و مراسم اعطای جوایز هشتادونهمین دوره این رویدادسینمایی نیز روز ۲۶ فوریه ۲۰۱۷ (یکشنبه ۸ اسفندماه) در دالبی تئاتر لس‌آنجلس برگزار می‌شود.

اعلام فهرست 9 فیلم راه یافته به فهرست کوتاه اسکار خارجی با حذف نمایندگان سینمای ایتالیا و فرانسه، پرافتخارترین کشورها در عرصه اسکار خارجی همراه شد.