به گزارش هفت هنر به نقل از لیتهاب- نویسنده کتاب «جنگ صدفی» میگوید: «کتاب «1984» نوشته «جورج اورول» نمونه خوبی برای ما در این زمانه است. در این کتاب حکومت تمامیتخواه مورد انتقاد قرار میگیرد و جامعهای در کلمات نویسنده منعکس میشود که در آن حریم خصوصی افراد و آزادیهای فردی آنان به راحتی مورد تجاوز قرار میگیرد. «وینستون» شخصیت اصلی کتاب برای شورش علیه این موضوع دفتری برمیدارد و شروع به نوشتن عقاید خود در آن میکند. او که تحت نظر دستگاه تلویزیون موجود در خانه خویش است از پوستر بزرگ دیکتاتور بر دیوار متنفر است و برای نجات خود شروع به نوشتن اتفاقات میکند.
من در حال حاضر جلوی لبتاپ خود نشستهام؛ دستگاهی که هم صدا و هم تصویر دارد. در کیف خود یک تلفن هوشمند دارم که با آن میتوانم با دیگران ارتباط برقرار کنم و انها هم از طریق همین دستگاهها میتوانند صدای من را بشنوند و تصویرم را ببینند.
حال بهتر است اتفاقات موجود در این کتاب را به شرایط امروز جامعه آمریکا ربط دهم. در این کشور به دلایل کوچک و بیگناه ممکن است جان خود را از دست دهید. بسیار مشخص است که فاشیسم در آمریکا بار دیگر چهره خود را به جامعه نشان داده است و این اتفاق از مرزهای جمهوریخواه، دموکراتها، و آزادیخواهان خارج شده است.
این روزها همه از دیکتاتوری «ترامپ» سخن میگویند. «ترامپ» دروغهای بسیاری میگوید. او میگوید انتخاباتی که او در آن پیروز شد مشروع نیست و بسیاری از رأیها او را دزدیدهاند و افرادی که به پیروزی وی اعتراض میکنند باج گرفتهاند. او میگوید «نیویورکتایمز» خوانندگانش را از دست داده است و رسانهها دروغ میگویند. سخنان وی دیگر در حد یک کلمه و خام نیستند و تبدیل به زبانی ویژه شده است که دیگران را در خطر قرار میدهد. موضوع مهم این است که فاشیسم در این کشور وجود دارد و تمام دولت آمریکا را فرا گرفته است.
«اورول» معتقد بود آزادی زمانی معنا میگیرد که دو به علاوه دو مساوی با چهار باشد. او معتقد است آنکه گذشته را کنترل میکند آینده را نیز مورد کنترل خود قرار میدهد و آنکه زمان حال را کنترل میکند گذشته را نیز کنترل کرده است. اگر بتوان ذهن جامعه را با دروغ و دورویی شستشو داد سلامت آن جامعه ویران میشود.
به همین دلیل باید حقیقتی دیگر برای جامعه نوشت تا دنیایی بهتر داشه باشیم. در نتیجه تنها راه پیش روی ما این است که به نوشتن ادامه دهیم، دفتری برداریم و با قلم خود حقیقت را به روی کاغذ بیاوریم. کلمات قدرت غیرقابلانکاری دارند.
همه ما نیاز به حمایت از خود داریم. با من قلم در دست بگیرید و کلمات را به روی کاغذ جاری کنید. در این زمانه است که کلمات بارور میشوند و از دل این همه محدودیت و فاجعه نوشتهای خارقالعاده خلق خواهد شد. از دنیایی بنویسید که باید تغییر کند و از چگونگی تغییر آن بنویسید تا شاید بتوان در این زمانه عجیب دوام آورد و کلمات را نجات داد.»