نوازنده مطرح دودک ارمنستان (ژیوان گاسپاریان) که سال گذشته به علت بیماری نتوانست در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه برود، در اولین روز سی و دومین دوره این جشنواره مخاطبان را به نوای ساز خود و موسیقی ارمنستانی مهمان کرد.
به گزارش هفت هنر، این اجرا شامگاه ٢۴ دی ماه در برج میلاد تهران و با ۵٠ دقیقه تاخیر برگزار شد.
در بخش بینالملل جشنواره موسیقی فجر، یکی از دو اجرای ژیوان گاسپاریان – دودوکنواز کشور ارمنستان- در ٢٣ دیماه ساعت ١٨:٣٠ به میزبانی تالار وحدت پس از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی و اعلام سه روز عزای عمومی از جدول حذف شد تا این هنرمند فقط امروز، ٢۴ دیماه ساعت ٢١:٣٠ در برج میلاد روی صحنه برود.
روابط عمومی سیودومین جشنواره موسیقی فجر پیش از این اعلام کرده بود افرادی که بلیت اجرای گاسپاریان در تالار وحدت را تهیه کرده اند با ارائه همان بلیت میتوانند به تماشای اجرای او در برج میلاد بروند.
اما ورود مخاطبانی که بلیت اجرای تالار وحدت را تهیه کرده بودند با مشکلاتی رو به رو شد و برخی از افرادی که بلیت اجرای این هنرمند را برای تالار وحدت خریده بودند در سرمای محوطه مرکز همایش های برج میلاد سرگردان بودند و اجازه ورود نداشتند. سرانجام یکی از پرسنل بخش کنترل بلیت در پاسخ به مخاطبانی که بلیت تالار وحدت را داشتند گفت: مبلغ بلیتها به حساب شما برگردانده شده و برای دیدن این اجرا می توانید به صورت آنلاین بلیت تهیه کنید.
یکی دیگر از پرسنل این بخش در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد مبلغ کسانی که بلیت خریده اند به حسابشان برگشت داده شده باشد، گفت: سایت ما یک سایت معتبر است. گویا شما در جریان چیزی نیستید.
پس از ورود مخاطبانی که در لابی مرکز همایشهای برج میلاد حضور داشتند به داخل سالن اجرا، مشاهده شد که تقریبا نیمی از صندلی های همکف سالن خالی است. اما پس از دقایقی مخاطبان بالکن نیز به همکف آمدند و در صندلیهای خالی نشستند. به نظر می رسید مخاطبانی که بلیت اجرای تالار وحدت را داشتند نیز به داخل سالن آمدند.
این اجرا با قرائت پیامی به مناسبت گرامیداشت آیت الله هاشمی رفسنجانی آغاز شد.
افرادی مانند علی مرادخانی -معاون امور هنری وزارت ارشاد-، حمیدرضا نوربخش -مدیر سی و دومین جشنواره موسیقی فجر و مدیرعامل خانه موسیقی-، بهرام جمالی -مدیرعامل انجمن موسیقی ایران – و تهمورس پورناظری -آهنگساز و نوازنده تنبور- به تماشای این کنسرت آمده بودند.
می توان حضور گاسپاریان را در بخش بین الملل این دوره از جشنواره مهم ترین اجرا در این بخش دانست. سال گذشته خبر رسمی حضور و اجرای این نوازنده بین المللی همراه با سهراب پورناظری منتشر شد اما چند روز مانده به شروع جشنواره موسیقی فجر وی به بیماری آنفلوانزا مبتلا شد و نتوانست در این رویداد حضور داشته باشد.
در بخش ابتدایی این کنسرت گاسپاریان به همراه سه نوازنده دودوک دیگر به روی صحنه آمدند و چند قطعه بی کلام را اجرا کردند که در میان آنها قطعه معروف “ساری گلین” نیز وجود داشت. اجرای این قطعات که عموما حال و هوای غمگینی داشتند نفسها را در سینه حبس کرده بود.
در ادامه دو نوازنده دیگر به گروه اضافه شدند، یکی از آنها تار و گیتار و دیگری ضرب می نواختند.
با ورود این سازها و اجرای چند قطعه دیگر فضای شادتری بر سالن حاکم شد.
سپس تار و ضرب به تکنوازی و نواختن قطعه ای مشترک پرداختند که تشویق مخاطبان را به دنبال خود داشت.
گاسپاریان برای ادامه کنسرت خود اجرای موسیقی فیلم گلادیاتور و قطعه با کلام “ماما” از آلبوم “به تماشای آب های سپید” که اثر مشترک این نوازنده دودوک با حسین علیزاده -نوازنده مطرح تار ایرانی- است را در نظر گرفت. او دو قطعه باکلام دیگر نیز خواند.
آخرین قطعه ای که در این کنسرت نواخته شد، فضای شادی داشت و در آن گاسپاریان و یکی از نوازندگان دیگر دودوک با سازهای خود صدایی مانند آواز و چهچهه پرندگان ایجاد کردند که با استقبال و تشویق مخاطبان همراه بود.
گاسپاریان پس از این اجرا در سخنانی بیان کرد: ارامنه ارمنستان و ایران با یکدیگر برادر هستند و فرهنگ نزدیکی دارند.
این نوازنده دودوک همچنین ارتحال آیت الله رفسنجانی را تسلیت گفت و از مردم تشکر کرد.
به گزارش ایسنا، در پایان این کنسرت روابط عمومی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر ضمن عذرخواهی بابت تاخیر در شروع این کنسرت اعلام کرد که به دلیل بی برنامگی در همایش برگزار شده در سالن مرکز همایشهای برج میلاد، این سالن را ٨٠ دقیقه دیرتر از زمان موعود به ستاد جشنواره تحویل داده اند که موجب این تاخیر شده است.