محمدکاسبی، بازیگر پیشکسوت تلویزیون و سینما با روزنامه جوان مصاحبه کرد.
به گزارش هفت هنر بخشی از این مصاحبه را که به مناسبت سریال ماه رمضانی «سر دلبران» انجام شده است، میخوانید:
ما در سالهای اخیر شاهد افت کیفیت سریالهای مناسبتی ماه رمضان بودهایم، این مشکل از کجا آب میخورد؟
بزرگترین مشکل ما این است که سریالهایمان قصه و داستان قوی ندارند. سازمان صداوسیما سالهاست از این کار دست برنداشته که با یک سیناپس یا خلاصه داستان یا حتی یک طرح فیلمنامه کار تولید سریال را شروع میکند و در بین کار هی داستان به فیلم اضافه میشود. این کار باعث میشود قصهها غلط و ضعیف از آب در بیاید. چه کسی هم باید آن فیلمنامه بد و ضعیف را غیر از من بازیگر اجرا کند؟! آن وقت است که هی ما بازیگرها باید بر سرمان بزنیم که این کار اشتباه است ولی نه گوش شنوایی و نه فرصتی برای اصلاح است.
این مشکل را چه کسی باید حل کند؟
صداوسیما نباید تا فیلمنامه سریال کامل نشده دست به تولید سریال بزند. باید داستان قوی انتخاب کند. بعد از داستان باید «کَست» قوی چیده شود و بازیگران خوبی انتخاب کند و در نهایت کارگردان خوب که نقش آشپز را دارد. متأسفانه چندین سال است که قصهها ضعیف، بازیگری ضعیف و سریالها هم ضعیفند. نتیجهاش این میشود که بینندهها کنترل تلویزیون را دستشان میگیرند و هی کانالها را عوض میکنند.
سال گذشته مطرح شد که سریالهای ضعیف ماه رمضان باعث رونق سینما شده است، این را قبول دارید؟
سینما مقولهاش فرق میکند. آدمهای خاصی سینما میروند و کاری به این ندارند که سریال تلویزیون خوب است یا بد است! موضوع فروش سینما چندان با تلویزیون تداخل پیدا نمیکند، چون کسانی که سریال نگاه میکنند معمولاً خانوادههای معمولی هستند که کارگر و خانهدار هستند و اگر یک خانواده چهار نفره بخواهند برای دیدن فیلم به سینما بروند و یک فیلم ساده را تماشا کنند حداقل مخارجشان با تنقلات و هزینه رفت و برگشت 100 هزار تومان میشود.
احتمالاً به خاطر هزینههایش به سینما نمیروند، پس چکار میکنند؟
من به شما میگویم چکار میکنند، آنها به جای تماشای سریالهای ضعیف تلویزیون، پای ماهواره مینشینند.