بوشهریها از اینکه کارشناس شبکه ورزش به لیلا رجبی ورزشکار دوومیدانی کار کشورمان توهین کرده ناراحتند. از طرف دیگر مردم میپرسند چطور میشود مجری شبکه ورزش در اجرای زنده شایعه بیاساسی را بیان کند و زمانی که از افتخارآفرینی ورزشکاران ایرانی سخن میگوید، فراموش کرده است که همسر ورزشکارش را از حضور در مسابقات خارجی منع کرده است! بینندگان تلویزیون انتظار دارند، مجری و کارشناس قدیمی فوتبال این شبها کمتر روی مخ بینندهها راه برود و سوتی بدهد.
مجریهای شبکه ورزش حرفهای نیستند؟!
شبکه تخصصی ورزش در طول سال به غیرمسابقات ملی که شبکه 3 پوشش میدهد، اکثر مسابقات ورزشی جهانی را به صورت ضبطی یا زنده پخش میکند. روزهایی که فقط علاقهمندان حرفهای ورزش شاید این برنامهها را دنبال کنند و حجم بینندهها آنقدر نیست که یک گاف یا اشتباه باعث دردسر شود. اما همین مجریها وقتی قرار است مسابقات ریو را با حجم بالای بیننده پوشش تصویری دهند، سوتیها و اشتباههای خود را نمایان میکنند. مجری شبکه ورزش یادش میرود که برنامه تلگرام دسکتاپ را ببندد و در ارتباط زنده با تهران، زمانی که از لپتاپش تصویر پخش میکند پیغامی خصوصی از تلگرام ظاهر میشود و همه نام فرستنده و متن پیام را میبینند. این را میشود، گاف دانست ولی گاف بزرگتر را تا امروز باید به نام مهدی توتونچی نامید که در اجرای زنده شایعه مرگ احسان علیخانی را بیان میکند و جنجال به راه میاندازد. حتی علیخانی که میخواهد از بار فشارها روی توتونچی بکاهد، به غیرحرفهای بودن عمل این مجری ورزشی اذعان میکند. شبکه ورزشیها گافهای دیگری نیز دادهاند که دامنه اعتراضها به آن بیشتر از پخش یک شایعه است. وقتی احسان مهاجرشجاعی کارشناس دوومیدانی شبکه ورزش که گویا خودش نیز چندان در مسابقات خارجی موفق نبوده در تفسیر نتایج لیلا رجبی، بانوی دوومیدانی کار کاروان ایران در المپیک، موفق شدن این ورزشکار را به مسئله «غیرت» مرتبط میکند و مجری برنامه با خنده آن را تأیید میکند، علاوه بر رجبی و همسرش خیلیهای دیگر از جمله هموطنان بوشهری که رجبی را به خاطر اینکه همسر یک ورزشکار بوشهری است، دوست دارند شروع به اعتراض میکنند. هم اکنون نیز کمپینی در حمایت از لیلا رجبی و تقبیح مهاجر شجاعی به راه افتاده و حتی عذرخواهی کارشناس شبکه ورزش هم راه به جایی نبرده است.
شبکه ورزش در محک جدیاش نشان داده تا چه حد میتواند از ناحیه مجریها و گویندگان ورزشیاش با مشکل روبهرو شود.
شبکه 3، دورهمی شبانه مجریهای روی مخ بینندگان
چند سال قبلتر از اینکه شبکههای موبایلی مثل تلگرام کار و کاسبی فیسبوک را در ایران کساد کنند، در این شبکه اجتماعی چند پیج (صفحه) با عنوان سوتیهای جواد خیابانی وجود داشت و هر بار جملات قصار یا سوتیهای جواد خیابانی مجری با سابقه ورزشی در این صفحات بارگذاری میشد. البته دیگر مجریهای ورزشی هم در سطوح پایینتر دارای چنین صفحاتی بودند ولی میزان و حجم مطالب مرتبط با خیابانی در فاصله زیادی از سایرین قرار داشت. اکنون هم جواد خیابانی در شبهای المپیک سوژههای زیادی را برای اعضای شبکههای موبایلی و به خصوص تلگرام فراهم کرده است. جواد خیابانی این شبها نیز در شبکه 3 سیما مسابقات المپیک را با حضور کارشناسان ورزشی دنبال میکند. واکنشهای خیابانی به احساسی شدن کارشناس کشتی برنامه در مواجهه با ویدئوی گریه محمد بنا و اشکهای کارشناس وزنهبرداری در زمان خوردهشدن حق بهداد سلیمی جالبتوجه بود. خیابانی در این روزها علاوه بر اینکه روند گافهای قدیمیاش را پیگیری میکند، در اجرا هم حسابی روی مخ بینندگان است. اصرار بیهوده وی در نشان دادن چندین باره صحنه وزنهزدن بهداد سلیمی و تلاش برای اینکه سلیمی خطا داشته است، در شرایطی که یک ملت از ناداوری در حق ورزشکار محبوبشان به خشم آمده بودند، بخش دیگری از اجرای ضعیف خیابانی در شبهای گذشته بوده است.
گزارشهای متفاوت دو مجری جوان
برخلاف عملکرد ضعیف مجریهای قدیمی، شبکه 3 با اعزام دو مجری جوان به مسابقات المپیک باعث شد تا گزارشهای متفاوتی تولید و برای تهران ارسال شود. محمد حسین میثاقی که با گزارشهای برنامه 90 به چهرهای تلویزیونی تبدیل شده است به همراه محمدرضا احمدی دو عضو تیم اعزامی مجریهای شبکه 3 به المپیک هستند که گزارشهای متفاوت و خوبی را از المپیک ارسال کردهاند. گزارش از لباسهای تیم ملی، گفت و گو با تاماش آیان بعد از رأی ناعادلانه هیئت ژوری مسابقات وزنهبرداری علیه بهداد سلیمی، گفت و گو با ایوان زایتسف ستاره والیبال ایتالیا، گزارش از پارک جنگلی شهر ریو، گفتوگو با ورزشکاران برزیلی و گزارش از تیم ملی والیبال تنها بخشی از کارهای متفاوتی بوده است که این مجریها در ریو تولید و ارسال کردهاند. شاید کسی از هادی عامل انتظار نداشته باشد که در زمان گزارش احساسی ورزش کشتی به جای تکیهکلامهای قدیمیاش جملات تازهای به کار ببرد ولی میتوان انتظار داشت که مجریهای جوانتر استعدادهای جدیدی از خود نشان دهند یا حداقل در زمانی که میلیونها چشم نگران منتظر نتیجه رقابت ورزشکار هموطنشان هستند با الفاظ نامناسب یا گافهای غیرحرفهای شرایط را به ضرر خودشان کنند! شرایط انحصاری که تلویزیون در پخش مسابقات المپیک دارد شاید برای سالهای آینده تکرار نشود و در آن زمان شبکهها در رقابت تنگاتنگتری مجبور باشند بینندگانشان را حفظ کنند و دیگر آن زمان سوتی دادن بهای گرانتری را در پیخواهد داشت. این روزها مجریهای ورزشی تلویزیون زیر ذره بین هستند.