کمال تبریزی بر رقابت فیلمهای گروه هنر و تجربه در دوره بعد جشن خانه سینما تاکید کرد.
به گزارش هفت هنر، دبیر هجدهمین جشن خانه سینما در گفتوگو با ایسنا درباره دبیری خود در این دوره از جشن خانه سینما، حاشیههایی که برای فیلمهای گروه هنر و تجربه پیش آمد و نیز تصمیماتی که برای دورههای بعدی این جشن پیش رو خواهد بود توضیح داد.
تبریزی در پاسخ به اینکه درباره فیلمهای هنر و تجربه چه تصمیمی در مقررات گرفته خواهد شد؟ بیان کرد: من خودم یکی از طرفداران این نظریه هستم که در آییننامه جشن خانه سینما این بند را بگنجانیم و همه از وزارت ارشاد و خانه سینما این توجه را داشته باشیم که هر فیلمی جدا از فرمتش و حتی منهای اینکه در مرحله پروانهی ساخت چه نوع پروانهای گرفته است، همین که در سالن سینما، اکران عمومی شده باشد، میتواند در این رقابت حضور داشته باشد، چون حتی اگر فیلمی به اندازه یک هفته هم بلیتفروشی داشته باشد، به نوعی در چرخه اقتصادی سینما وارد شده است و توانسته در معرض دید مخاطبان خاص خودش قرار بگیرد.
دبیر هجدهمین جشن خانه سینما ادامه داد: همه فیلمها لزوما فیلمهایی نیستند که مخاطبان گستردهای داشته باشند، بعضی از آنها مخاطب خاص دارند و با یک تبلیغ درست میتوانند با مخاطبی که به فیلم علاقه دارد، ارتباط برقرار کنند. من همیشه فیلم «ماهی و گربه» را مثال میزنم و میگویم، فیلمی است که کاملا از نوع هنر و تجربه است ولی توانسته با مخاطبانش خیلی خوب ارتباط برقرار کند؛ بنابراین ما میتوانیم در بند آییننامه خانه سینما با توافق همه صنوف، حضور فیلمهای هنر و تجربه را که اکران سینمایی داشتهاند در رقابت جشن بپذیریم.
او افزود: به این ترتیب از این به بعد همه داوران باید در سالنهای نمایش فیلم ببینند و درباره آنها قضاوت کنند، پس تمام فیلمهای هنر و تجربه که توانستهاند اکران سینمایی و بلیتفروشی داشته باشند، میتوانند در چرخه قضاوت قرار گیرند. من خودم با این روش موافق هستم و تلاش خواهم کرد با کمک همراهان دیگر آییننامه نهایی را به گونهای تدوین کنیم که منهای اینکه چه کسانی (عضو خانه سینما هستند یا نیستند) و اینکه فیلم را در چه فرمتی ساختهاند، فقط ملاک اکران سینمایی باشد.
تبریزی در پاسخ به اینکه آیا افراد خارج از صنف هم آثارشان داوری میشود؟ گفت: این به تشخیص خود صنف بستگی دارد، یعنی فیلم در چرخه قضاوت قرار میگیرد، منتها ممکن است صنفی تصمیم بگیرد به کسانی که عضو نیستند رای ندهد. این در اختیار خود اصناف خواهد بود، اما اجازه دهیم همه فیلمهایی که در سینما به نمایش درمیآیند چه هنر و تجربه و چه سینمای مخاطب خاص و عام بتوانند در چرخه قضاوت جشن خانه سینما قرار بگیرند و با هم رقابت کنند.
او درباره اینکه به چه دلیل امسال این اتفاق نیفتاد؟ اظهار کرد: امسال امکان نمایش نداشتیم، چون هم تعداد داوران خیلی زیاد شده بود و هم تعداد فیلمها و همچنین طبق آییننامه نمیتوانستیم. البته هزینه و زمان زیادی از ما میبرد و نمیتوان درباره مجموع 80 فیلم در یک مدت محدود، قضاوت صحیحی داشت.
این کارگردان و دبیر جشن خانه سینما تعداد فیلمهای هنر و تجربه را که امسال طبق مقررات داوری شدند، 25 فیلم معرفی و اضافه کرد: امسال 25 فیلم هنر و تجربه را که پروانه سینمایی داشتند داوری کردیم و تنها تعداد 11 فیلم از این قضاوت خارج ماندند، بنابراین میتوانیم بگوییم از مجموعه 36 فیلم هنرو تجربه، 25 فیلم در چرخه رقابت بود. پس این امکان میتواند قابل قبول باشد که با نوعی تساهل و تسامح تمام فیلمهای هنر و تجربه را با شرط اکران سینمایی در چرخه داوری قرار دهیم.
وی در ادامه گفت: بنابراین بهتر است هر چه زودتر اعضای این جمع داوری را انتخاب و هر چه زودتر برای آنها کارت مخصوص دیدن فیلمها در سالنهای نمایش را صادر و به آنها تاکید و گوشزد کنیم تا وظیفه و مسوولیت دیدن فیلمها را برعهده بگیرند که در طول سال همه فیلمها دیده شوند و در دفترچههایی که به آنها داده میشود، نکات و یادداشتهایشان را بنویسند و زمان برگزاری جشن، دیگر نمایش فیلم نداشته باشیم. واقعا باید داوران این احساس مسوولیت را داشته باشند که در طول سال، برای همه فیلمها یک روز و ساعت را اختصاص دهند و یادداشتهای لازم را بردارند و بدانند به کدام فیلم رای خواهند داد، بنابراین در سال آینده خواهیم توانست بدون نمایش فیلم، رای همه داوران را تجمیع کنیم.