روزبه بمانی در جشن امضای کتابش گفت: نگاه من در ترانههای این کتاب به مفهوم «خانه» است.
به گزارش هفت هنر، این ترانهسرا در مراسم جشن امضای کتاب «دنیای این روزای من» خود که در محل شهر کتاب مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در جامعه امروزی مکانی به نام «خانه» به نوعی مخدوش شده و تحت شرایط خاصی قرار گرفته است؛ به همین دلیل من در کتابم به این موضوع پرداختهام.
او افزود: ترانههای عاشقانه من بیشتر تصاویر رویای قشنگی هستند که آنها را با تصورات زیبای خود ساختهام.
بمانی در ادامه گفت: به نظر من هیچ استعدادی نیست که شکوفا نشود و در حقیقت امکان ندارد که کسی صدای خوبی داشته باشد و دیده نشود. بسیاری از افراد بر این باور هستند که وقتی کاری را انجام میدهند سریعا کارهای اولیهشان منتشر شود ولی در حقیقت اینگونه نیست.
او افزود: خوانندههای امروزی ترانههای خوبی را برای خواندن انتخاب نمیکنند و ترانهسرا نباید آن چیزی را که دیگران و یا خوانندهها دوست دارند بنویسد بلکه باید ببیند خود چه چیز را دوست دارد و آنرا بنویسد و از آن لذت ببرد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ترانهسرایان ترانههای خوبشان را به خوانندهها ارائه نمیدهند. آنها باید قدرت داشته باشند کارهای خوبشان را انتخاب کنند و به خواننده بدهند تا آنها را اجرا کند و اینگونه نباشد که به انتخاب خواننده کاری را ارائه دهند.
این ترانهسرا با تاکید بر اینکه معیار اولیه من صدا نبود، اظهار کرد: ما در حال حاضر شاهد این هستیم که خوانندههای خوشصدایی داریم، اما کارهای خوبی برای اجرا ندارند.
روزبه بمانی با اشاره به اینکه تحصیلات خود را در رشته ادبیات نمایشی گذرانده و در تئاتر و فیلم نیز کار کرده است بیان کرد: ما تلاش کردهایم با برنامهریزیهایی که از قبل انجام دادهایم پس از فیلمی که در آن ایفای نقش کردهام که طی روزهای آینده اکران میشود، آلبوم جدیدم را با ملودیهایی که برای آن تنظیم شده است روانه بازار کنیم.
او اظهار کرد: هیچگونه مسئله اقتصادی در ترانه نسبت به شعر وجود ندارد. ترانه نیز گونهای شعر است و صنایع شعری را نیز داراست.
وی همچنین گفت: به عقیده من هنرمند باهوش باید جغرافیای زندگی خود را بشناسد و بداند که در چه محیط و شرایطی زندگی میکند و بعد از آن حرف دلش را بزند.
بمانی با اشاره به مضامین ترانههای خود خاطرنشان کرد: کتاب اول من بیشتر ترانههایی با مضامین اجتماعی و سیاسی است اما کتاب «دنیای این روزای من» که به چاپ نهم نیز رسیده شامل ترانههایی است که تنها مضمون عاشقانه دارند و تقریبا همه آنها خوانده شدهاند.
این ترانهسرا اضافه کرد: این کتاب گزیده ترانههای عاشقانه است که اکثرا اجرا شدهاند. کتاب ثمره 15 سال نوشتن در این حوزه است و به عنوان مثال تمام برنامههای ماه عسل به جز یک سال را من نوشتهام.
بمانی در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد: باید کارگاههای منسجمی درباره ترانه در مشهد برگزار شود و افراد مختلفی که در این عرصه فعالیت دارند هرماه از تهران بیایند و جلسات شعرخوانی و ترانهخوانی برگزار کنند تا علاقهمندان نیز بتوانند در این جلسات حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به لغو کنسرتها در مشهد عنوان کرد: در حقیقت هیچکس نمیخواهد در مشهد کنسرتی لغو شود به خصوص که تمام کنسرتهایی که لغو میشوند دارای مجوز بودهاند.
علیرضا افکاری آهنگساز و تنظیم کننده آثار احسان خواجهامیری نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: مرزی بین ترانهساز و خوانند وجود دارد و اکثر ترانههایی را که من کار کردهام زبان مولف نبوده است.
این آهنگساز همچنین گفت: به نظر من نگاه انسان است که میتواند خودش را پیدا کند و این نوع نگاه به شخصیت خالق اثر مربوط میشود.
در حاشیه این مراسم جشن امضای کتاب برگزار شد.