کتاب «ساز حنجره» فرنگیس یاوری، محقق و موسیقیدان فارغالتحصیل از دانشکده هنرهای زیبا که به بررسی مشکلات حنجره انسان و چگونگی رفع آنها میپردازد بهزودی منتشر میشود.
وی افزود: معتقدم حنجره همانند سازها که کارشان تولید صوت است ابزاری است برای خروجی صدا و میتواند کاملتر از هر سازی فرکانسهای مختلف صوت را در خود به وجود بیاورد. پس لازمه کار با این ساز که به صورت خدادادی در وجود همه انسانها قرار گرفته، شناخت دقیق آن و عوامل اثرگذار بر آن است.
به گزارش هفت هنر، این مدرس موسیقی معتقد است انسان به دلایل مختلف به صورت ناآگاهانه به حنجره خود آسیب میرساند. وی در این باره اظهار داشت: طی مدت 13 سال تلاش کردم به واسطه مطالعات بیولوژیکی و تحقیقات فراوان بتوانم به اطلاعات کاملی درباره حنجره انسان و دیگر موجودات دست پیدا کنم و از همین راه توانستم بفهمم که انسان به واسطه اختراعات مختلف و تکنولوژی در حال آسیب رسانی به خود و سیستم صوتی خود است؛ من به این نقطه رسیدم که امروزه نه تنها در ایران بلکه در همه جای جهان بشر از مجرای طبیعی صوت خارج شده است که این مسئله هم در آواز و هم در گفتار نمود دارد.
یاوری درباره مخاطبین این کتاب گفت: کتاب «ساز حنجره» بر اساس منابع خارجی گردآوری شده است و تالیف آن بیش از 10 سال و همچنین ویرایش آن مدت سه سال و نیم طول کشیده است. در نوشتن این کتاب به ساده نویسی و خلاصه نویسی توجه زیادی شده است و از این رو مخاطبان آن فقط خوانندگان و موسیقیدانان نخواهند بود بلکه این اثر میتواند قابل توجه طیف وسیعی از جامعه اعم از کودکان که مشکلات گفتاری دارند و همچنین افراد سالخورده با چنین مسائلی باشد. زیرا مشکلات گفتاری و صوتی امروزه گریبانگیر همه اقشار جامعه است و همه سعی دارند که با آن مقابله کنند و بهترین راه مقابله با یک مسئله شناخت دقیق آن مشکل است.
وی درباره مشکلات، مباحث و سرفصلهای کتاب گفت: این کتاب با توجه به مسائل پزشکی و تجربی گردآوری شده، مقدمهای است برای یادگیری کار با تارهای صوتی و حنجره که با توجه به عملی بودن بسیاری از تکنیکها این امکان وجود نداشت که در به صورت نوشتاری در کتاب به آنها پرداخته شود و به دلیل گرفتن مجوزهای نشر این امکان نیز وجود نداشت که در کنار کتاب از نسخه ویدئویی یا صوتی استفاده شود ولی به اختصار به همراه عکس به موضوعاتی چون بیماریهای حنجره، تاثیر حنجره بر آناتومی صورت و پوست، اختلالهای شنوایی ناشی از گفتار و حنجره و … پرداخته شده است که متاسفانه به دلیل تعدد عکسها و هزینهبر بودن چاپ آنها امکان رنگی بودن عکسها نیز وجود نداشت و عکسهای مربوطه به صورت سیاه و سفید در کتاب کار شده است که در صورت استقبال مخاطبان ممکن است در چاپهای بعدی این کتاب به صورت رنگی به مخاطب ارائه شود.
یاوری مشکلات ناشی از مسایل حنجره را دغدغهای برای موسیقی کشور دانست و گفت: در درجه اول هدف من از نوشتن این کتاب بررسی مشکلات گویشی و گفتاری خوانندگان ایرانی با هدف اصلاح این مشکلات بود ولی رفته رفته فهمیدم که این مشکلات به صورت همگانی و جهانی است و میتواند به مسئله مهمی در دنیا تبدیل شود؛ به همین خاطر تلاش میکنم بعد از انتشار این کتاب، برای ترجمه آن تلاش کنم.
وی اضافه کرد: جای تاسف دارد که از هر پنج نفر انسان یک نفر به علت عوارض حنجره و ریه به کام مرگ کشانده میشود و حداقل در کشور ما هیچ اقدامی در این باره انجام نشده است، با تمام مشکلاتی که در زمینه تهیه کتابهای منبع خارجی داشتم و با این که از سوی هیچ ارگانی حمایت نشدم با هزینه شخصی این کتاب را به این مرحله رساندم و امیدوارم با انتشار این کتاب و معرفی آن به مخاطب بتوانم در حل مشکلاتی که تمامی دنیا با آن ها روبهرو است نقش بسزایی داشته باشم.
فرنگیس یاوری، ترانه سرا و مدرس موسیقی، درباره کتاب تازه خود به نام «ساز حنجره» گفت: این کتاب درباره سیستم صوتی بدن انسان و حنجره است و نام این کتاب به خاطر اعتقادی که در مورد حنجره دارم به این صورت انتخاب شده است.