دومین جشنواره‌ی «گزارش یک نگرانی» با سخنرانی وزیر نیرو، رضا کیانیان و کمال تبریزی درباره‌ی بحران آب، درخواست احمدرضا درویش از رئیس جمهوری برای حل مشکل فیلم «رستاخیز» و معرفی برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد.

درویش در اختتامیه جشنواره‌ «گزارش یک نگرانی»: مشکل «رستاخیز» تنها با تدبیر رییس‌جمهور حل می‌شود

دومین جشنواره‌ی «گزارش یک نگرانی» با سخنرانی وزیر نیرو، رضا کیانیان و کمال تبریزی درباره‌ی بحران آب، درخواست احمدرضا درویش از رئیس جمهوری برای حل مشکل فیلم «رستاخیز» و معرفی برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد.

به گزارش هفت هنر، در ابتدای مراسم سید جواد رضویان دبیر این جشنواره در سخنانی کوتاه گفت: خوشبختانه رکورد خوبی در این جشنواره ثبت شد و ۱۰هزار عنوان اثر هنری به دست ما رسید که از آن میان، ۱۰۰ عکس و ۳۰ فیلم انتخاب شد و با داوری دوستان امروز از خالقان آنها قدردانی می‌شود. امیدواریم سال آینده عظمی قوی‌تر پشت این قضیه باشد تا شاهد برگزاری وسیع‌تر و تأثیرگذارتر این برنامه باشیم.

در مصرف آب عادات اصراف‌گرایانه داریم

حمید چیت چیان (وزیر نیرو)، در سخنانی ضمن یادآوری اینکه موضوع آب مربوط به یک سازمان یا وزارتخانه‌ نیست و موضوعی ملی است، یادآور شد: ۴۰ سال قبل هر ایرانی بیش از هفت‌هزار متر مکعب آب تجدید شونده داشت که الان سرانه‌ی هر ایرانی به کمتر از هزار و ۴۰۰ متر مکعب رسیده است و بنا بر معیار سازمان ملل ما در وضع بحران آب هستیم و با یک سال افزایش بارندگی وضع تغییر نمی‌کند.

او ضمن ابراز تآسف از عادات اصراف‌گرایانه در مصرف آب افزود: آب همواره در فرهنگ ما چیز مقدسی بوده و همه‌ی ما وظیفه داریم آن را درست مصرف کنیم. از اینکه هنرمندان با خلق آثار هنری در این زمینه پیش‌قدم شده‌اند و با خلاقیتشان مردم را با مسئولیتشان آشنا می‌کنند، تشکر می‌کنم.

مشکل «رستاخیز» با تدبیر رئیس جمهوری حل می‌شود

در ادامه‌ی مراسم پایانی جشنواره‌ی «گزارش یک نگرانی»، احمدرضا درویش کارگردان فیلم «رستاخیز» هم به دلیل به تصویر کشیدن حماسه‌ی کربلا تجلیل شد.

این کارگردان سینما ضمن تشکر از وزیر نیرو به دلیل توجه به این فیلم سینمایی گفت: آب اصلی‌ترین نماد نهضت عاشوراست و این فیلم هم از این نماد بهره‌ برده است.

درویش با بیان اینکه «حرف‌های زیادی برای گفتن دارم» دیده شدن فیلم «رستاخیز» را آرزوی خود برشمرد و افزود: صدای من به رئیس جمهوری نمی‌رسد؛ آقای چیت‌چیان! از شما خواهش می‌کنم پیام مرا به رئیس جمهوری برسانید تا تمهیدی اندیشیده شود و این فیلم نمایش داده شود؛ تنها خواسته‌ی من این است.

کارگردان «دوئل» ادامه داد: ساخت این فیلم متکی به سرمایه‌ی عاشقان اهل بیت بوده و مشکل نمایش آن هم تنها با تدبیر رئیس جمهوری حل می‌شود و بنده امیدی به وزارت ارشاد ندارم.

باید درباره‌ی اصراف آب امر به معروف و نهی از منکر راه بیفتد

رضا کیانیان هنرمند دیگری بود که به دلیل حضور خودجوش در حمایت از محیط زیست تجلیل شد و گفت: خوشحالم که چنین جشنواره‌ای برگزار شده و ناراحتم که چندین سال است آب در کشور ما به وضع بحرانی رسیده و حالا کار از هشدارهای داخلی گذشته و هشدارهای جهانی به ما می‌دهند. باید امر به معروف و نهی از منکر راه بیفتد تا به مردم بگویند آب کم مصرف کنید.

او افزود: بسیاری از مردم در مصرف آب صرفه‌جویی می‌کنند و بیشتر هدررفت آب مربوط به صنایع و کشاورزی است و بخش زیادی هم به دلیل فرسودگی خطوط اصلی لوله‌های آب شهر تهران است. اینها مواردی است که اطلاع رسانی نمی‌شود و ما در تلویزیون چیزی در این باره نمی‌بینیم. با این وضع احتمالا در دورانی که من زنده‌ام و خیلی هم طولانی نیست بحران بزرگ آب را می‌بینیم.

کیانیان همچنین وزیر نیرو را خطاب قرار داد و از او پرسید «آقای وزیر! چرا در تهران برج ساخته می‌شود با آب آشامیدنی؟» وزیر نیرو نیز از رئیس سازمان آب و فاضلاب تهران خواست تا به پرسش او پاسخ دهد.

محمد پرورش گفت: بیشتر ساخت و سازهایی که در شهر انجام می‌شود با اسکلت فلزی است و برای تهیه‌ی بتن هم در کارخانه‌ها از آب چاه استفاده می‌شود. برای کنترل مصرف آب در ساختمان‌های در حال ساخت هم برای مدتی کنتورهایی در این ساختمان‌ها نصب شد اما تخلفات سازندگان باعث شد این کار ثمری نداشته باشد. در حال حاضر اما با افزایش تعرفه‌ی آب این ساختمان‌ها، تا حد زیادی در مصرفشان صرفه‌جویی می‌شود.

کمال تبریزی: بحران آب واقعا جدی است

پس از کیانیان نوبت به قدردانی از کمال تبریزی رسید که در سال ۹۴ فیلم «طعم شیرین خیال» را با موضوع محیط زیست، ساخته بود.

این کارگردان سینما با بیان اینکه «طعم شیرین خیال» موافقان و مخالفانی دارد و درباره‌ی آن صحبت نمی‌کند، گفت: برگزاری چنین جشن‌هایی باعث می‌شود مردم به بحرانی که پیش‌ رو داریم توجه کنند،چون واقعاً بحران جدی است. هر وقت می‌بینم به این موضوع توجه می‌شود، خوشحال می‌شوم و فکر می‌کنم آینده‌ی ما، آینده‌ای است که همه در کنار هم با محیط زیست همزیستی مسالمت آمیز داریم.

در این مراسم همچنین از علیرضا رضایی (مدیر تیم‌های ملی کشتی ایران) به نمایندگی از فدراسیون کشتی و به دلیل استفاده از پتانسیل تیم‌های کشتی ایران در راستای ترویج مصرف بهینه‌ی آب قدردانی شد.

قدردانی از هشت عکاس و شش فیلمساز موبایلی

در این جشنواره با حضور وزیر نیرو و هیئت داوران بخش عکس جشنواره، از برگزیدگان این بخش با اهدای تندیس، لوح تقدیر، جایزه‌ی نقدی و یک دست لوازم کاهنده‌ی مصرف آب، قدردانی شد.

صابر قاضی، علیرضا دهقان و سیدمحسن سجادی سه هنرمندی بودند که از آثار آنان قدردانی شد و هادی دهقان‌پور، عرفان سامان‌فر، سیدصادق حسینی، رامین محمدی و داوود ایزدپناه به عنوان برگزیدگان اصلی مسابقه‌ی عکس، جوایز خود را دریافت کردند.

همچنین از علیرضا زرین‌دست، ساعد نیک‌ذات و علی نیک‌رفتار به عنوان اعضای هیئت داوران بخش عکس تجلیل شد.

هیئت داوران جشنواره در بخش فیلم نیز ضمن قدردانی از فیلم‌های «سبک‌ زندگی»(فرهاد عباس نژاد)، «سراب»(میلاد آزرم نیا) و «راه‌آب»(ایمان بدری رمضانی)، سه فیلم برتر جشنواره را به این شرح معرفی کرد:

-اثر سوم: «روزی بهایش غیرقابل پرداخت می‌شود» به کارگردانی سید علی کمالی،

-اثر دوم: «اکثیر زندگی» به کارگردانی علیرضا هنرمند،

-اثر برتر: «لبخند آبی» ساخته‌ی عرفان فرخی.

در پایان نیز از داریوش فرهنگ، محمدحسین لطیفی، احمدرضا درویش و مجید رجبی‌معمار به عنوان داوران بخش فیلم و سیدجواد رضویان به عنوان دبیر جشنواره تجلیل و قدردانی شد.

ایفای مسئولیت اجتماعی یک شرکت خصوصی

دومین جشنواره‌ی «گزارش یک نگرانی» با محوریت نگاه مردمی به بحران کمبود آب در قالب فیلم و عکس موبایلی، با پشتیبانی شرکت «آسان پ‍رداخت(آپ)» برگزار شد که در پایان آن نیز حشمت‌الله نظری به عنوان عضو هیئت مدیره‌ی این شرکت، با بیان اینکه مدیران شرکت برگزاری چنین جشنواره‌هایی را در راستای مسئولیت اجتماعی خود می‌دانند، گفت: در کشورهای شرق آسیا زمانی که به حساب‌های مالی رسیدگی می‌کنند باید سه مورد را حتماً افشا کنند؛ اینکه سودشان چقدر بوده، این سود از کجا به دست آمده و اینکه چقدر از آن را برای مسئولیت اجتماعی‌شان هزینه کرده‌اند. شرکت «آپ» نیز وقتی متوجه برگزاری چنین جشنواره‌ای شد با آن همکاری کرد چون معتقد است انجام این کار هزینه نیست بلکه انجام یک مسئولیت اجتماعی است و این شرکت برای همکاری در دوره‌های بعدی این جشنواره نیز اعلام آمادگی می‌کند.

در حاشیه‌ی این مراسم که با حضور اهالی فرهنگ و هنر و با صرف افطار آغاز شد، نمایشگاهی از عکس‌های منتخب جشنواره نیز در نگارخانه‌ی سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا بود که وزیر نیرو و سایر مسئولان، هنرمندان و علاقه‌مندان از آن بازدید کردند.

دومین جشنواره‌ی «گزارش یک نگرانی» با سخنرانی وزیر نیرو، رضا کیانیان و کمال تبریزی درباره‌ی بحران آب، درخواست احمدرضا درویش از رئیس جمهوری برای حل مشکل فیلم «رستاخیز» و معرفی برگزیدگان این جشنواره به کار خود پایان داد.