با اعلام 28 فیلم راه یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر، خبرگزاری میزان فهرست رکورداران دریافت سیمرغ بلورین را منتشر کرده است.
به گزارش هفت هنر، با اعلام 28 فیلم راه یافته به بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر، خبرگزاری میزان فهرست رکورداران دریافت سیمرغ بلورین را منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش رکورد داران دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر در تمامی بخش ها منتشر شده اند. نکته قابل توجه در مورد اکثر رکورد داران را می توان در غیبت بیشتر آنان دید.
مجید مجیدی کارگردان کهنه کار و با سابقه سینمای ایران که آخرین فیلمش، “محمد (ص)” موفقیت های فراوانی را به دست آورد با دریافت 4 سیمرغ بلورین بیشترین تعداد سیمرغ را در اختیار دارد. بعد از مجیدی، “اصغر فرهادی” کارگردان بین المللی سینمای ایران با 3 سیمرغ در رده سوم قرار دارد.
مجیدی و فرهادی به عنوان رکوردداران بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر، در سی و پنجمین دوره از این جشنواره غایب هستند.
بیشترین سیمرغ بلورین بهترین فیلم
کارگردان صاحب سبک سینمای ایران که همواره با ساخت آثاری در خصوص دفاع مقدس امضایی شخصی برای خود خلف کرده پر افتخارترین کارگردان جشنواره فیلم فجر است. وی تاکنون 5 بار سیمرغ را به خانه برده است. حاتمی کیا یکی از دیگر از غایبان جشنواره 35 بوده و امسال شانسی برای ارتقا رکورد خود ندارد.
در این بخش دو تن از فیلمنامه نویسان ایرانی هر کدام با دو بار دریافت این جایزه در کنار یکدیگر ایستاده اند. داریوش مهرجویی و کامبوزیا پرتوی تاکنون دو بار سیمرغ بلورین را از جشنواره فیلم فجر دریافت کرده اند. در بخش فیلمنامه نویسی هر دوی رکوردداران این بخش در جشنواره 35 غایب هستند.
محمود کلاری نامی است که بدون شک نمادی از هنرمند عرصه فیلمبرداری است. وی فیلمبرداری در آثار متفاوتی را در کارنامه داشته و نشان داده که هنوز در سینمای ایران یکه تاز است. وی با دریافت 4 سیمرغ بلورین فیلمبرداری در صدر رکوردداران این بخش در جشنواره فیلم فجر است. با توجه به نرسیدن فیلم “ساعت 5 عصر” مهران مدیری این فیلمبردار مطرح سینما در جشنواره 35 غایب خواهد بود.
تدوین عرصه ای است که طی این سال ها اهمیت آن بیش از پیش برای کارگردانان مشخص شده و مثل سالیان گذشته خودشان تدوین آثار را بر عهده نمی گیرند. هایده صفییاری و حسین زندبافنام دو تدوین گر برجسته سینمای ایران هستند که هر کدام با 4 بار جزو رکوردداران سیمرغ در این رشته محسوب می شوند.
محمدرضا دلپاک پر افتخارترین هنرمند تاریح جشنواره فیلم فجر است. وی با دریافت 8 سیمرغ بیشترین تعداد این جایزه را از آن خود کرده است. اسحاق خانزادی با 4 بار دریافت این جایزه رتبه دوم را در اختیار دارد.
جهانگیر میرشکاری صدابردار پیشکسوت سینما با دریافت 5 سیمرغ بلورین رکورد دار دریافت این جایزه از سوی جشنواره فیلم فجر است. یدالله نجفی دیگر هنرمند این عرصه با 4 سیمرغ در تعقیب میرشکاری است.
بخش جذاب موسیقی همواره یکی از مهم ترین بخش های جشنواره فیلم فجر بوده و هنرمندان بسیاری برای کسب سیمرغ این بخش آثار خود را راهی جشنواره کرده اند. در این میان دو تن از موسیقیدان های بزرگ کشور یعنی مجید انتظامی و حسین علیزاده هر کدام با 4 سیمرغ رکوردداران این بخش از فجر محسوب می شوند.
بخش طراحی صحنه و لباس از جمله بخش هایی است که همواره لزوم تربیت هنرمند را در خود احساس می کند. امیر اثباتی و ایرج رامینفر هر کدام با 4 بار برنده شدن سیمرغ رکوردداران بخش طراحی صحنه و لباس جشنواره هستند.
در این بخش که یکی از تخصصی ترین بخش های جشنواره فیلم فجر است، عبدالله اسکندری با 6 سیمرغ و سعید ملکان با 4 سیمرغ بلورین نفرات اول و دوم رکوردداران جشنواره فیلم فجر هستند.
بازیگری همواره مهم ترین بخش هر جشنواره سینمایی محسوب می شود وجشنواره فیلم فجر هم از این قاعده مستثنا نیست. در بخش بازیگران زن جشنواره فیلم فجر فاطمه معتمد آریا، پروانه معصومی، هدیه تهرانی و باران کوثری هر کدام با دریافت 2 سیمرغ جشنواره رکورددار به حساب می آیند. فاطمه معتمدآریا که می توانست امسال با سه فیلم در جشنواره حضور داشته باشد با توجه به عدم قبولی هر سه اثر از سوی دبیرخانه از دیگر غایبان جشنواره محسوب می شود.
پرویز پرستویی بازیگر صاحب سبک سینمای ایران با 4 سیمرغ بلورین در صدر پرافتخار ترین بازیگران مرد جشنواره فیلم فجر محسوب می شود. این بازیگر سینما اولین سیمرغ خود را در 19 سالگی دریافت کرد. پس از پرستویی فرامرز قریبیان بازیگر سالهای دور سینما با 3 سیمرغ رتبه دوم را در اختبار دارد. فرامرز قریبیان امسال در جشنواره غایب است اما پرستویی با فیلم قاتل اهلی می تواند جوایز خود را ارتقا بخشد.
نیکو خردمند، فاطمه معتمد آریا، مهتاب نصیرپور و شبنم مقدمی هر کدام با دو بار دریافت سیمرغ نقش مکمل زن در کنار یکدیگر و در رتبه اول ایستاده اند. رکوردی که با کمی تلاش از این بازیگران و یا بازیگران دیگر به راحتی قابل ارتقا است. در میان چهار رکورد دار بازیگر نقش مکمل زن امسال تنها شبنم مقدمی به ایفای نقش پرداخته بود اما او هم با رد شدن آثارش از سوی هیات داوران شانس ارتقا رتبه خود را از دست داد.
در میان بازیگران جوان و مستعد سینمای ایران جالیب است بدانید که رکورد سیمرغ بلورین نقش مکمل مرد در دستان سعید پورصمیمی قرار دارد. این بازیگر با سابقه سینما، تئاتر و تلویزیون با دریافت 3 سیمرغ رکورد دار این بخش است. پورصمیمی با وجود اینکه امسال با سه فیلم نرگس مست، یک تعبیر عاشقانه و در سکوت راهی جشنواره شده بود اما با رد شدن هر سه اثر نتوانست جایی در میان شانس های کسب سیمرغ امسال داشته باشد.
این سیمرغ همواره یکی از مهمترین جوایزی است که هر کارگردان خارج از بخش مسابقه برای دریافت آن تلاش می کند. در این میان اصغر فرهادی، کمال تبریزی و ابراهیم حاتمی کیا هر کدام با 3 بار دریافت این جایزه در صدر رکوردداران این جایزه قرار دارند. این بخش نیز در سی و پنجمین دوره از جشنواره با غیبت تمامی رکوردداران برگزار خواهد شد.