به گزارش هفت هنر به نقل از گاردین- جایزه «دزموند الیوت»، که مخصوص نویسندگان رماناولی است، در سال 2017 رو به افراد بانجربه آورده است و دو نفر از پنج فرد حاضر در فهرست نهایی این جایزه در سال جاری در دهه 50 زندگی خود به سر میبرند.
«کیت داوال»، 56 ساله به همراه «فرانسیس اسپافورد»، 53 ساله نامزدهای دریافت این جایزه 10 هزار دلاری هستند.
«داوال» معتقد است رمان اول او تحت عنوان «لئون» ثابت کرد سن و سال مانعی برای رسیدن به موفقیت ادبی نیست. وی که پیش از این در حوزه حقوق جزا و خانواده مشغول به کار بود اولین رمانش را در سن 55 سالگی منتشر کرد. «وقتی با «پنگوئن» قرارداد امضا کردم 53 ساله بودم. اگر من توانستم چنین کاری انجام دهم پس همه میتوانند. من در جوانی انسان بسیار خشنی بودم. اگر این کتاب را در 25 سالگی مینوشتم فقط به درد آدمهای زورگو میخورد.به نظر من قرار نیست همه نویسندگان دنیا جوان باشند.»
«اِما مندرسون»، مدیر اجرایی این جایزه ادبی درباره کتاب «لئون» گفت: «داستان کوتاه اما بسیار تأثیرگزاری است.» اتفاقات این کتاب در سال 1981 رخ میدهد و داستان پسرکی را روایت میکند که در فرهنگ یک گروه و نظام تربیتی خاص به دام افتاده است و تلاش بسیاری میکند تا از آن رهایی یابد.»
«اسپافورد» نیز معتقد است تجربه موجب میشود فرد در زمینه داستاننویسی موفقتر عمل کند. وی که پیش از این مورخ بوده است برای کتاب «تپه طلایی» نامزد دریافت جایزه شده است. خود وی در این باره میگوید: «خود من نیز مطمئن نیستم در 25 سالگی آگاهی نوشتن درباره روابط انسانی را داشتهام!»
این نویسنده نامزد جایزه «دزموند الیوت» معتقد است داستاننویسی راه گریزی از محدودیتهای سن را فراهم میکند. همانطور که این گونه ادبی راه فراری برای رهایی از مشکلاتی از قبیل جنسیت، نژاد، و طبقه اجتماعی ایجاد میکند. داستان وی درباره پسرک جوانی است که وارد «نیویورک» قرن هجدهم میشود، با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند، و با سبک داستانهای «هنری فیلدینگ» و از زاویه دید یک مسافر روایت شده است.
کتاب «بیآزار چون تو» دیگر کتابی است که در این فهرست قرار دارد. داستانی که از لحاظ زمانی بین دهه 60 تا کنون در گردش است و به موضوعاتی چون تعلق خاطر و بچهدار شدن میپردازد. داستان سفری که فرزند برای یافتن مادر راهی آن میشود و در این میان از کشورها و قارههای مختلف عبور میکند تا به خواسته خود برسد. نویسنده درسهای زیادی از مادر شدن و مادر داشتن به خواننده میآموزد. خود نویسنده میگوید: «وقتی خبر نامزد شدن کتاب را در جایزه «الیوت» شنیدن در حال قدم زدن در خیابانهای «نیویورک» بودم. بسیار خوشحال شدم. احساس کردم باید بایستم و خودم را در آغوش بکشم!»
جایزه «دزموند الیوت» سالیانه برای بزرگداشت و قدردانی از «دزموند الیوت»، ناشر و نماینده ادبی انگلیسی به بهترین رمانی که به زبان انگلیسی در «بریتانیا» منتشر شده است، اهدا میشود. این جایزه سال گذشته به «لیسا مکاینرری» برای کتاب «بدعتهای افتخارآمیز» اهدا شد. مراسم انتخاب برنده امسال این جایزه نیز در تاریخ 21 ژوئن در «لندن» برگزار خواهد شد.