«ارکستر شهر» که به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران راهاندازی شده؛ شامگاه گذشته با حضور استادان موسیقی کشور رسما به جامعه هنری معرفی شد.
به گزارش هفت هنر، آیین بازگشایی ارکستر شهر از مجموعههای هنری وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دوشنبه شب ۱۵ آذر ماه با حضور محمود صلاحی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر عبدالحسینی معاون هنری و بابک ربوخه مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، بیژن بیژنی، محمد علی کیانینژاد، ملیحه سعیدی، رضا مهدوی، علی رستمیان، علی جهاندار، میلاد کیایی، هادی منتظری، کامبیر روشنروان، کریم قربانی، بهنام وادانی، کیوان پهلوان، پیام میرجمالی و با معرفی رسمی اعضای این ارکستر در محل باغ موزه هنرهای ایرانی برگزار شد.
محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با بیان این نکته که موسیقی یکی از جلوه های اصلی و اصیل هنر ایرانی است، تاکید کرد: در همه کشورهای دنیا شهرداریها از فرهنگ و هنر حمایت میکنند، شهرداری تهران نیز طی سالهای گذشته نهایت تلاش خود را انجام داده تا در این زمینه فعالیتهایی را انجام دهد که از جمله آنها میتوان به برگزاری جشنواره تئاتر شهر و سوگواره خمسه و دیگر موارد اشاره کرد، اما آنچه جای خالی آن حس میشد و میتوانست همچون عنوان دیگر برنامهها و مجموعههای ما با پسوند «شهر» مطرح شود، ارکستر شهر بود که امشب شاهد افتتاح آن هستیم.
وی اضافه کرد: وقتی برای تشکیل ارکستر شهر تهران خدمت استاد اسماعیل تهرانی رسیدیم واقعا افتخار میکردیم که در کنار ایشان میتوانیم نسبت به تشکیل ارکستر شهر اقدام کنیم. پیشنهاد برگزاری برنامه امشب هم از سوی بنده مطرح شد که بتوانیم در ایام گرامی ربیع الاول دوستان ارکستر را از نزدیک زیارت کنیم و این امیدواری را داشته باشیم که ارکستر شهر تهران از این پس یکی از ارکسترهای خوب شهر تهران باشد. به هر صورت من بسیار خوشحالم که جوانان عزیز ما زیر چتر پیشکسوتان کار یاد میگیرند و از این تجربیات برای کارها استفاده میکنند.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به برگزاری اولین دوره از جشنواره موسیقی «پیامبر مهربانی» در سال گذشته که به گفته وی با استقبال خوب مخاطبان همراه بود از برپایی دور دوم این رویداد موسیقایی خبر داد.
سرنوشت این ارکستر نباید مانند رویدادهای دیگر شود
امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به شکلگیری این گروه گفت: شکلگیری ارکستر شهر تهران کار بسیار ارزشمند و سودمندی است که ما قول تشکیل آن را از مدتها قبل داده بودیم و به این موضوع نیز تاکید داشتیم که سرنوشت این ارکستر نباید به سرنوشت رویدادهای دیگر دچار شود.
وی ادامه داد: این قول را هم میدهیم که سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تا جایی که در توان داشته باشد از ارکستر شهر تهران حمایتهای لازم را انجام خواهد داد.
اعمال سیاستهای درست در انتخاب قطعهها و برنامهها
کامبیزروشن روان مدرس و آهنگساز پیشکسوت موسیقی کشورمان نیز در این مراسم با اشاره به نقش موسیقی در تاریخ هنر و تاثیرات آن روی فعالیتهای اجتماعی گفت: در تمام کشورهای دنیا شهرداریها معمولا جزو مهمترین مجموعههایی هستند که در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه موسیقی فعالیتهای خوبی دارند و معمولا ارکسترهای مختلفی را برپا میکنند که ارکستر فیلارمونیکشان عموما به نام آنهاست. من خوشحالم که شهرداری تهران این رسالت را انجام داده و ارکستر ارزشمندی را تاسیس کرده که سازهای ایرانی درآن نقش اصلی را دارند.
این آهنگساز صاحب نام موسیقی کشورمان در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: من به اعضای شورای فنی یا شورای سیاستگذاری ارکستر شهر پیشنهاد میکنم که ضمن سفارش ساخت اثر برای اجرای در کنسرتها به این نکته نیز توجه کنند که آثاری را برای تمرینها نیز بسازند که فقط بتواند در تمرین نوازندگان مورد توجه قرار گیرد. من حتم دارم با چنین رویکردی به تدریج تکنیک نوازندگان و توانایی آنها در نوازندگی مجموعههای بزرگ قدرتمندانهتر میشود. به اعتقاد من اعمال یک سیاست درست در انتخاب قطعات و برنامهها و توجه به موضوعات علمی نوازندگی میتواند این ارکستر را در حد یک مجموعه معتبر به دنیا معرفی کند که امیدوارم این قدم مثبت شروعی برای ورود به آیندهای درخشان باشد.
میلاد کیایی نوازنده پیشکسوت سنتور و عضو شورای مشاوران ارکستر شهر تهران نیز در ادامه این برنامه بیان کرد: به اعتقاد من تشکیل ارکستر شهر تهران نام همه شما عزیزان مسئول و هنرمند را در تاریخ ثبت خواهد کرد و این کار یک اقدام ماندگار در تاریخ هنر ایران خواهد بود.
شهرام میرجلالی نوازنده و از مشاوران عالی ارکستر شهر هم در بخش پایانی سخنرانیها ضمن اشاره به کیفیت مطلوب فضای ارکستر شهر در حوزه انتخاب نوازندهها و برنامههای پیش رو از سیاستهای صدا و سیما مبنی بر نشان ندادن ساز در تلویزیون انتقاد کرد.
در ادامه اسماعیل تهرانی رهبر ارکستر شهر بیان کرد: امشب شاهد تولد ارکستری هستیم که تشکیل آن از مدتها پیش ذهنم را تسخیر کرده بود و اکنون به سرآغاز این فضای پرشکوه رسیدهایم که امیدوارم سیاستگذاران عرصه موسیقی صدای این آفرینش را بشنوند و به آن مهر بورزند.
وی با تشکر از رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و معاون هنری وی در حمایت از ارکستر شهر گفت: به اعتقاد من هم اینک وقت آن است که نغمات سرزمین ایران را با ارکستر شهر بشنویم که میتواند سرآغاز اتفاقات نوینی در عرصه موسیقی باشد. این هنرمندانی که امروز وارد ارکستر شهر شدهاند همه از هنرمندان مستعد موسیقی کشورمان هستند که با عشق به ما پیوستند. من امیدوارم ارکستر شهر با حمایت آقای صلاحی و همکارانشان در شهرداری تهران بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و شرایط را به گونهای هدایت کند که دیگر شهرداریهای کشور نیز برای تاسیس ارکستر شهرشان اقدام کنند.
تهرانی تصریح کرد: این کشور جمعیت هشتاد میلیون نفری دارد که من حتم دارم در ذره ذره این خاک هنرمندان بسیار مستعدی وجود دارند که میتوانیم با هدایت اصولی و درست آنها شاهد موفقیتهای عظیمی در عرصه موسیقی باشیم. به هر ترتیب من امیدوارم چه با من و چه بدون من از این پس شاهد استمرار فعالیتهای ارکستر شهر تهران باشیم. البته من به سهم خودم از همه هنرمندان صاحب نام و فعال در عرصه موسیقی میخواهم برای ارکستر شهر قطعه بنویسند تا ما بتوانیم این آثار را در نوبتهای مختلف اجرا کنیم.
اجرای موسیقی با آواز علی جهاندار و نوازندگی هادی منتظری از دیگر بخشهای این مراسم بود.
در پایان اعضای ارکستر شهر معرفی و تقدیر شدند. تمرینهای این ارکستر یکشنبهها و سهشنبهها در فرهنگسرای اندیشه دنبال میشود.