وب سایت جهانی بی بی سی طی رای گیری از میان ۸۲ تن از بزرگترین نویسندگان و منتقدان برجسته ادبیات ۱۰۰ رمان برتر انگلستان را طبق فهرستی منتشر نمود.
وب سایت جهانی بی بی سی طی رای گیری از میان ۸۲ تن از بزرگترین نویسندگان و منتقدان برجسته ادبیات ۱۰۰ رمان برتر انگلستان را طبق فهرستی منتشر نمود.
به گزارش هفت هنر، وب سایت جهانی بی بی سی طی رای گیری از میان ۸۲ تن از بزرگترین نویسندگان و منتقدان برجسته ادبیات ۱۰۰ رمان برتر انگلستان را طبق فهرستی منتشر نمود.
بر اساس این رای گیری، شعر، داستان کوتاه و نمایشناه شامل آثار نبوده و نظرسنجی تنها از میان رمان ها صورت گرفته است.
اثر “جرج الیوت”، رمان “میدل مارچ” در رتبه نخست این جدول قرار دارد. “ماری آن اوانز” قدرت نویسندگی خویش را در نام مردانه جورج الیوت نهان کرد.
نام اصلی کتاب «Middlemarch: A provincial life» است و به صورت داستانی دنبالهدار در مجله بلکوود شروع شد. نگارش کتاب دو سال به طول انجامید و در نهایت در یک مجموعه هشتجلدی روانه بازار کتاب شد. این اثر زندگی چند خانواده میدل مارچی را روایت میکند.
جورج الیوت مانند زنان دیگری چون “جین اوستین”، “لوسی مود مونتگومری” و “جین وبستر” زیباییهای زندگی را میبیند و با قلمی جادویی به انسان ها ارزش زندگی و چگونه زیستن را یادآوری میکند.
“به سوی فانوس دریایی” اثر “ویرجینا ولف” دومین اثر برگزیده در این نظرسنجی است. این اثر رمانی است که داستان خانواده رمزی و دیدار آنها از جزیره اسکای (آسمان) در اسکاتلند بین سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰ را حکایت میکند. این اثر یکی از موفقترین تجربههای وی در سبک جریان سیال ذهن است.
“ویرجینیا ولف” در همین جا تمام نمی شود. اثر سوم برگزیده این فهرست نیز نوشته ای دیگر از این نویسنده مطرح است. رمان “خانم دالووی” یک از پر تیراژترین آثار ادبی جهان است.
ویرجینیا وولف یک روز ماه ژوئن از زندگی کلاریسا دالووی در لندن پس از جنگ جهانی اول را از زاویه دید این زن توصیف میکند. خواننده چنین میانگارد که گویا پا به پای راوی در خیابانهای لندن گام برمیدارد و از دریچه نگاه کلاریسا آدمها و محلههای شهر را میبیند. در این گذار تند و ناگسسته، وولف از شهر و آدمهایش تابلویی به پهنای افق در دیدرس خواننده قرار میدهد.
این اثر که به شیوه جریان سیال ذهن نوشته شده، برگرفته از داستان کوتاه «خانم دلووی در خیابان باند» و داستان ناتمام «نخست وزیر» است. خانم دلووی در سال ۲۰۰۵ نیز از سوی مجله تایم در میان ۱۰۰ رمان برتر انگلیسی زبان از سال ۱۹۲۳ قرار گرفت.
“آرزوهای بزرگ” اثر “چارلز دیکنز” نوبت را مردان داد تا جایگاه چهارم این فهرست را وی در دست داشته باشد. این اثر ابتدا به صورت داستان دنبالهدار از دسامبر ۱۸۶۰ تا اوت ۱۸۶۱ میلادی در هفتهنامه “سراسر سال” به چاپ رسید.
وقایع این کتاب که به صورت خودزندگینامه از قول شخصیت اصلی داستان، کودکی یتیم موسوم به “پیپ” نگاشته شدهاست، از سال ۱۸۱۲، هنگامی که او هفت سال دارد، تا زمستان ۱۸۴۰ اتفاق میافتد. آرزوهای بزرگ را میتوان به نوعی زندگینامهٔ خودنوشت شخص دیکنز نیز دانست که همچون آثار دیگرش تجربیات تلخ و شیرین او از زندگی و مردم را نمایان میسازد.
“جین ایر” نوشته “شارلوت برونته” پنجمین رتبه از این جدول را از آن خود نموده است. جین ایر معروفترین رمان شارلوت برونته خواهر امیلی برونته نویسنده بلندیهای بادگیر و آنا برونته که به خواهران برونته نیز مشهور هستند است، که در سال ۱۸۴۷ به چاپ رسید. بر اساس این کتاب فیلمهای متعددی نیز ساخته شده است.
این رمان درباره زندگی دختری است که در کودکی مادر و پدر خود را از دست میدهد و پس از ناملایماتی که از بستگان نزدیکش می بیند به پرورشگاه سپرده می شود و در محیط خشک و خشن پرورشگاه بزرگ میشود.
“ویرجینا ولف”، “جین آستین”، “چارلز دیکنز” و “شارلوت برونته” در این فهرست بیش ترین آثار را از آن خود نموده اند.
در فهرست زیر نام ۱۰ اثر ابتدایی ۱۰۰ اثر برتر ادبیات انگلستان آمده است:
۱٫ Middlemarch (George Eliot, 1874)
۲٫ To the Lighthouse (Virginia Woolf, 1927)
۳٫ Mrs. Dalloway (Virginia Woolf, 1925)
۴٫ Great Expectations (Charles Dickens, 1861)
۵٫ Jane Eyre (Charlotte Brontë, ۱۸۴۷)
۶٫ Bleak House (Charles Dickens, 1853)
۷٫ Wuthering Heights (Emily Brontë, ۱۸۴۷)
۸٫ David Copperfield (Charles Dickens, 1850)
۹٫ Frankenstein (Mary Shelley, 1818)
۱۰٫ Vanity Fair (William Makepeace Thackeray, 1848)