قائممقام نمایشگاه کتاب فرانکفورت با بیان اینکه ایران ادبیات بسیار قوی در جهان دارد، گفت: آلمانیها علاقهمند به تعامل فرهنگی با نویسندگان ایرانی هستند.
قائممقام نمایشگاه کتاب فرانکفورت با بیان اینکه ایران ادبیات بسیار قوی در جهان دارد، گفت: آلمانیها علاقهمند به تعامل فرهنگی با نویسندگان ایرانی هستند.
به گزارش هفت هنر توبیاس فوس ضمن ابراز خوشحالی از حضور در نمایشگاه کتاب تهران گفت: حضور در نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت عالی برای من است. با دیدن کتابهای مختلف در نمایشگاه کتاب تهران باید بگویم ایران ادبیات بسیار قوی دارد و برای ما باعث خوشحالی است که بتوانیم به بهانه نمایشگاه کتاب با نویسندگان کتابهای زبان و ادبیات فارسی آشنا شده و با آنها تعامل کنیم.
قائممقام نمایشگاه کتاب فرانکفورت درباره مهمان ویژه شدن کشورها در نمایشگاه کتاب تهران گفت: تعامل فرهنگی با ایران جز با تبادل کتاب میسر نمیشود و ما آلمانیها به تعامل با اندیشمندان و نویسندگان ایرانی علاقهمند هستیم.
وی تصریح کرد: بسیاری از ناشران ایرانی و بینالمللی در نمایشگاه فرانکفورت آلمان حضور پیدا کردهاند و این برای ما فرصت مهمی است که در نمایشگاه کتاب تهران حضور داریم.
قائممقام نمایشگاه کتاب فرانکفورت با بیان اینکه خیلی دوست دارم هر سال به نمایشگاه کتاب تهران بیایم اظهار کرد: افرادی که در صنعت چاپ و نشر کتاب در ایران فعالیت میکنند بسیار مهمان نواز هستند و همین موضوع انگیزه مرا برای مسافرتهای مکرر به ایران برانگیخته است.
تاریخ تئاتر باید مکتوب شود
همچنین آیین رونمایی کتاب «تاریخ تئاتر در ایران» روز شنبه (۱۶ اردیبهشت) با حضور اعظم کیان افراز مدیر انتشارات افراز و علی دلاوری مقدم، عاطفه بهرامی و اشکان زارعی از گروه مترجمان اثر در سالن کتابنمای ۱ سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
اشکان زارع در ابتدای آیین رونمایی کتاب «تاریخ تئاتر در ایران» با اشاره به کارنامهی فعالیت نشر افراز گفت: سالهاست تمام کسانی که تئاتر کار میکنند با نام افراز به عنوان ناشری که همواره در زمینه نشر آثار نمایشی نقش پررنگی داشته آشنا هستند.
زارع در معرفی نویسنده کتاب یادآور شد: پروفسور ویلم فلور شرقشناس و ایرانپژوه هلندی سالهای زیادی در زمینه فرهنگی و تاریخی ایران تحقیق کرده و آثار گرانقدری در این زمینه به رشتهی تحریر درآورده است.
وی افزود: ترجمه این اثر به سرپرستی امیر نجفی استاد دانشگاه فردوسی و جمعی از شاگردان او صورت گرفت.
تاریخهای شفاهی هنر نیاز به ثبت و انتشار دارند
در ادامه اعظم کیان افراز مدیر انتشارات افراز به شرح مختصری از پروژهی تاریخ تئاتر ایران در گذر زمان پرداخت و با اشاره به هدف این پروژه بیان داشت: نه تنها تاریخ تئاتر، بلکه تاریخ هنرهای دیگر نظیر شعر و سینما نیز از آنجایی که تاریخهایی شفاهی هستند نیازمند این هستند که مکتوب شوند تا بتوانیم به تحلیل بپردازیم.
وی در همین رابطه افزود: به این دلیل تصمیم گرفتیم در رابطه با تاریخ تئاتر ایران کار کنیم و برای شماره اول به شرح زندگی تئاتری عزتالله انتظامی پرداختیم.
کیان افراز با تاکید بر اینکه کتاب حاضر از جمله کتابهای مرجع دانشگاهی به شمار میرود تصریح کرد: بر همین اساس تصمیم بر آن شد که تیمی از مترجمان به صورت گروهی روی این کتاب کار کنند.
بررسی گونههای نمایش ایرانی در گستره تاریخ
بر اساس این گزارش علی دلاوری مقدم از مترجمان این کتاب با اشاره به استقبال ویلم فلور از ترجمه کتاب به فارسی اظهار داشت: پس از مذاکرهای که امیر نجفی در خصوص ترجمه اثر با پروفسور فلور داشت، فلور حتی بخشهایی که در خود کتاب نبود را هم به همراه مقدمهای برای کتاب در اختیار ما قرار داد.
وی در خصوص ویژگی متمایز این کتاب تصریح کرد: این برای اولین بار است که کتابی در مورد تاریخ تئاتر ایران به نگارش یک محقق غیر ایرانی به چاپ میرسد.
وی همچنین افزود: این کتاب، تاریخ تئاتر در ایران را از قبل از اسلام تا دوره پهلوی و انقلاب اسلامی بررسی میکند و به گونههای نمایش ایرانی میپردازد.
کتابی برای مطالعهی علاقهمندان تاریخ تئاتر ایران
در ادامه عارفه بهرامی در توضیح ترجمهی گروهی این اثر خاطرنشان کرد: نظر به اینکه کتاب حاضر به عنوان منبعی غنی در میان آثار پژوهشی ایران به شمار میرود، تمام تلاش ما به همراه گروه مترجمان بر این بود که چاپ این کتاب هرچه سریعتر به ثمر برسد.
وی در تکمیل معرفی این کتاب گفت: این کتاب دورههای مختلف تاریخی را شامل میشود و هنرمندان تئاتر در دورههای مختلف را معرفی میکند و به چگونگی تحول متون نمایشی و همچنین گونههای مختلف آن از جمله تعزیه میپردازد و پژوهش خود را تا تئاتر مدرن امروز دنبال میکند.
بهرامی به نقل از پروفسور فلور اظهار داشت: مقالاتی که در این کتاب استفاده شده بسیار نایاب است و آقای فلور برای نگارش این کتاب با دانشگاههای مختلفی از جمله دانشگاههای ایران ارتباط برقرار کردند.
وی در انتها یادآور شد: دوستانی که به دنبال گذشته تاریخ تئاتر در ایران هستند این کتاب را مطالعه کنند.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار میشود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج فارس، روبه روی حرم مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.