برگزیده نوبل ۲۰۱۵ ادبیات منتشر شد
برگزیده نوبل ۲۰۱۵ ادبیات منتشر شد

کتاب‌هایی از گابریل گارسیا مارکز و سوتلانا آلکسیویچ به همراه کتابی با عنوان «بربریت واقعا موجود» منتشر شد.

کتاب‌هایی از گابریل گارسیا مارکز و سوتلانا آلکسیویچ به همراه کتابی با عنوان «بربریت واقعا موجود» منتشر شد.

 به گزارش هفت هنر، مجموعه داستانی با نام «شب مینا و چند داستان دیگر» نوشته گابریل گارسیا مارکز با ترجمه صفدر تقی‌زاده در ۲۶۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۷۵۰۰ تومان در انتشارات نگاه به چاپ رسیده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: گابریل گارسیا مارکز، نویسنده بزرگ کلمبیایی، آغازگر آشنایی ایرانیان با رئالیسم جادویی شد که طیفی بزرگ از نویسندگان آمریکای لاتین با استفاده از این شیوه نگارش در جهان نامدار شدند. مارکز در تمام حیطه‌های نگارشی از گزارشگری تا مقاله‌نویسی و پرداخت رمان‌های بزرگ آثاری گرانقدر از خود برجا نهاده اما داستان‌های کوتاه او خود دنیایی جدید از نگارش این نوع پدید آورده است و به حق او را از بهترین‌ها در این زمره قرار داده است. در این اثر صفدر تقی‌زاده چند داستان تاثیرگذار و مهم این نویسنده را به فارسی برگردانده است.

***

دیگر کتاب تازه منتشرشده در این نشر «پسرانی از جنس روی» نوشته سوتلانا آلکسیویچ  برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۱۵ است. این کتاب با ترجمه ابوالفضل الله‌دادی در ۴۲۲ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۰۰۰۰ تومان منتشر شده است.

در معرفی این کتاب نیز نوشته شده است: «سوتلانا آلکسیویچ» با روایت داستان‌های شگفت‌انگیز سربازان، افسران، پرستاران، مادران و بیوه‌های جنگجویان شوروی که شاهد نبرد خون و اشک در افغانستان بوده یا زندگی خود را از دست داده‌اند جان خود را به خطر می‌اندازد و برای نخستین بار سکوت در مورد لشکرکشی شوروی به افغانستان را می‌شکند و از خیانت، دروغ و تبلیغاتی حکومتی پرده برمی‌دارد که قربانیان آن نسلی هستند که امروز جامعه کاملا آن‌ها را طرد کرده است، نخستین نسل از دست‌رفته شوروی که بر سر جان  و روحش قمار شد.

این کتاب شاهدی بی‌همتا در مورد حضور سربازان شوروی در افغانستان و روابط انسانی در بطن نیروهای نظامی حاضر در این جنگ است. علاوه بر این «پسرانی از جنس روی» به خوبی نشان می‌دهد مردمی که از جنگ دور مانده‌اند و به زندگی روزمره‌ خود در شهرها ادامه می‌دهند چه دیدگاهی نسبت به آنچه در افغانستان گذشت دارند. روایت‌های مستند این کتاب ثابت می‌کند بار یکی از عجیب‌ترین جنگ‌های تاریخ، همچنان روی شانه‌های نحیف مادران و خواهران و سربازان از دست‌رفته و به‌جامانده سنگینی می‌کند.

***

همچنین کتاب «بربریت واقعا موجود» ویراسته لئوپانیچ و کالین لیز با ترجمه فریبرز رییس‌دانادر ۵۰۴ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۲۵۰۰ تومان در انتشارات نگاه منتشر شده است. این کتاب یادداشت‌ها و مقالاتی از نویسندگان  مختلف است.

«تاملاتی درباره خشونت امروز»، «نظامی‌گری آمریکا و قدرت سیاسی حاکم آن»، «بربریت روی پرده: خشونت در فرهنگ دیداری»، «نژاد، زندان‌ها و جنگ: صحنه‌هایی از تاریخ خشونت در آمریکا»، «حرف زدن دولت، سکوت دولت: کار و خشونت در انگلستان»، «قربانیان خشونت: دیدگاه جنسی»، «دختران چونان کالای یک‌بار مصرف در هند»، «الگوواره‌های خشونت فرقه‌ای در هند»، «تاملی در خشونت اندونزیایی: دو روایت و سه سکوت»، «کلمبیا: روال‌های کهنه و نو خشونت»، «کالاشدگی خشونت در دلتای نیجر»، «انقلابی‌ها، بربریت یا ماشین جنگی دار و دسته‌ها در نیکاراگوئه و آفریقای جنوبی»، «رهایی‌بخشی و چپ: مسئله خشونت»، «دفاع از انسانیت نیازمند رادیکال شدن تلاش عمومی است» و «سپر انسانی» بخش‌های مختلف این کتاب‌اند.