به‌ویژه آن مسئولی که ویدیوی حضور او در جشن‌های خیابانی مردم در فضای مجازی منتشر شد و سروصدای زیادی هم به راه انداخت.

20 مسئول فرهنگی فدراسیون فوتبال در روسیه فقط تیشرت پخش کردند!

  از همان روزهای اولیه بعد از صعود تیم‌ملی ایران به جام‌جهانی ٢٠١٨ روسیه،‌ مسئولان فدراسیون فوتبال ستاد اجرایی جام‌جهانی را با مسئولیت محمدرضا ساکت و حمیدرضا آصفی مشاور بین‌الملل رئیس فدراسیون تشکیل دادند. یکی از برنامه‌های ویژه این ستاد این بود که با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری،‌ کارهای فرهنگی بزرگی در روسیه انجام بدهند. البته در تمام این ماه‌ها حرف و حدیث درباره این مطالب فرهنگی خیلی زیاد بود و انتقادهای زیادی هم به مدیران فدراسیون فوتبال درباره این برنامه‌ها شد. از بی‌کیفیت‌بودن سرودهای تیم‌ملی تا ابهام درباره مراسم بدرقه و لیست مسافران جام‌جهانی و…!

با شروع مسابقات جام‌جهانی و اعزام کاروان فدراسیون فوتبال به روسیه اما جنجال‌ها بیشتر شد. نکته قابل توجه اینجاست که خبرنگاران اعزامی به روسیه در هفته‌های اخیر هیچ خبری به جز پخش پیراهن و پرچم بین تماشاگران ایرانی ازسوی عوامل فرهنگی اعزام‌شده به این کشور در خبرها منتشر نکرده‌اند.
کنسرت سالار عقیلی و ارکستر سمفونیک ایران هم در شرایطی برگزار شد که شاهدان عینی می‌گویند این برنامه آن‌طور که تصور می‌شد، با استقبال تماشاگران ایرانی حاضر در روسیه مواجه نشد؛‌ درست همان‌طور که پیش از این‌هم آهنگ‌های رسمی تیم‌ملی با رضایت عموم مردم همراه نبود.
در شرایط کنونی نکته قابل توجه اینجاست که حضور پرتعداد مدیران فرهنگی اعزام‌شده به جام‌جهانی،‌ با کارهای فرهنگی که انجام شده، به هیچ عنوان همخوانی ندارد! پخش پرچم و تی‌شرت کوچکترین کاری است که در تمام تورنمنت‌های این‌چنینی انجام می‌شود و این امکان وجود داشت همان‌طور که غلامحسین زمان‌آبادی رئیس کمیته فرهنگی فدراسیون فوتبال قبل از جام‌جهانی در گفت‌وگو با «شهروند» اعلام کرده بود که این کار توسط دانشجویان ایرانی ساکن در روسیه اجرایی شود و این تعداد افراد با عنوان فرهنگی به روسیه اعزام نشوند.
با بررسی لیست مسافران فرهنگی جام‌جهانی به خوبی متوجه می‌شوید که حجت‌الاسلام مالک ، حمیدرضا احمدی،‌ محمد جواد تهرانی‌، حجت‌الله بهمنی،‌ ابراهیم شعبانیان، احمد نمدی مالک، مهدی جمشیدی به‌عنوان اعضا و غلامحسین زمان‌آبادی به‌عنوان رئیس کمیته فرهنگی در روسیه حاضر هستند. آرش قنبری مسئول روابط عمومی سازمان لیگ هم البته در روسیه حاضر شده است در شرایطی که سازمان لیگ هیچ ارتباطی به برنامه‌های تیم‌ملی ندارد!
قضیه وقتی جالب‌تر می‌شود که متوجه می‌شویم علی ایلکا (هیأت مذهبی جامعه فوتبال)‌ سیدمحمد قریشی، ‌محمد ملازینل و سیدرسول امین جواهری به‌عنوان اعضای جمعیت حامیان هوادار برای اجرای کارهای فرهنگی به روسیه اعزام شده‌اند. به این لیست می‌توانید ٧ لیدر اعزامی فدراسیون فوتبال به روسیه به نام‌های سجاد علی‌عسگری، اسماعیل قلیچ‌خانی، رامین همتی،‌ رضا شاهانی،‌ افشار لفظی، فریزدون اندرخور با سرپرستی عباس اسماعیل‌بیگی اضافه کنید که مسئولیت ساماندهی هواداران را برعهده دارند.
درست است که لیست نفرات اعزامی برای انجام کارهای فرهنگی به شکلی ویژه پروپیمان است، اما خروجی این فعالیت‌ها به هیچ عنوان چشمگیر نبوده و حتی فدراسیون فوتبال نتوانسته بود با رایزنی با فیفا از مدت‌ها قبل تمهیداتی را بیندیشد که در استادیوم‌های محل برگزاری مسابقات تیم‌ملی بخشی از هواداران ایران در کنار هم چند جایگاه را پر کنند و به همین ترتیب لیدرهای اعزامی هم نمی‌توانند آن کاری که از آنها انتظار می‌رود را انجام بدهند، چون تماشاگران پراکنده هستند.
به ‌نظر می‌رسد که مدیران فدراسیون باید گزارش کاری دقیق و شفاف درباره نفرات فرهنگی اعزامی به جام‌جهانی به مردم و رسانه‌ها ارایه بدهند. به‌ویژه آن مسئولی که ویدیوی حضور او در جشن‌های خیابانی مردم در فضای مجازی منتشر شد و سروصدای زیادی هم به راه انداخت.

 

منبع شهروند

به‌ویژه آن مسئولی که ویدیوی حضور او در جشن‌های خیابانی مردم در فضای مجازی منتشر شد و سروصدای زیادی هم به راه انداخت.